dogaja dogaja

>14. ljubljanski maraton je skregan z dolgim spanjem.

>danes sem ze ob 8h (note to self: daj telefonsko stevilko dol s FBja!) zacela dobivati sporocila, da naj se vstanem, ker moram na 14. ljubljanski maraton. (ne, nisem sla tect. a slucajno izgledam tko?!) sla sem, ker prej se nikoli nisem sla (kljub temu, da je ze stirinajsti po vrsti), ker sem se tam dobila s parimi znanci, in ker pravijo, da se to mora videt, da se verjame.

prvo rundo ob 8h zjutraj sem sicer zamudila, zato pa sem s trcecim korakom sibala na “ta velki” maraton ob 9:30h. bi sicer bla sla z avtobusom, ampak dunajska je bila za lpp zaprta (z avti je bil dostop mozen samo do ajdovscine), tako da smo sli pesake. in nisem bila edina. male druzinice z vozicki in otroci na skirojih, ta bolj pametni na kolesih in mi, ta neizuceni, pes z rugzakom na hrbtu (in razmisljanjem, da bomo zamudili, ce ne pospesimo.) smo ga sibnali po dunajski, kjer so organizatorji ze pripravljali steklenice z vodo, lupili pomarance, rezali jabolka, polnili cisterne z vodo za tiste gobice, in pilili se zadnje podrobnosti trase.


in res je bilo neverjetno.
truma tekacev se je vila iz ovinka pri kongresnem do parlamenta, kjer je bil start. zupan ljubljane je sicer bil bolj skop z besedami, ampak dvomim, da ga je kdo sploh poslusal. se posebej, ko je decva v zanimivi anglescini oznanila, da je do starta samo se par sekund.

in potem – KAPOOW!
vec kot 7000 udelezencev maratona se je ob zvokih strojmachine odpravilo na 42km dolgo pot. nekaterim se je slo za slavo, drugi so sli podirat osebne rekorde, par jih je sigurno slo zaradi izgube pri stavi, spet tretji so se na ta dogodek pripravljali celo leto. razlog ni bil vazen. to je bil njihov trenutek in klobuk dol cisto vsem.

cestitke od butla, ki ne bo nikoli imel jajc niti za prijavo.


po startu je na ograjah ostalo na desetine majc in mikic udelezencev, ter na plocnikih maljarda bananinih olupkov aka zadnjih energijskih bomb, extremno oranznih amway kozarcev, in na cilju so ze pripravljali tisto malo morje medalj za vse, ki so koncali maraton.


od koncnih rezultatov mi je znano samo to, da sta tako pri zenski kot moski kategoriji zmagala drzavljana kenije. pravijo, da je to bilo za pricakovati.

Standard