pa dajmo resit svet

>kaj za bozjo voljo so "twitter lists"?

>(tole bo kratek povzetek tegale posta. napisan je VELIKO bolje, tako da id’te raj ono brat. sicer je v anglescini, ampak komu je to sploh se problem?)

v zacetku oktobra je bilo 1000+ nakljucnim uporabnikom twitterja dodana opcija Twitter Lists. kaj to je? tocno to, kar ime namiguje. to so seznami ljudi, ki imajo nek skupni imenovalec. (v namizni twitter aplikaciji tweetdeck to poznate kot Groups, skupine.) npr. web designers, superfenomenalnifolk, fukro-ke-team, itd. karkoli pac.
dobra lastnost teh seznamov je ta, da brez mucnega iskanja po direktoriju twitterja spoznate nove uporabnike, ki bi vas lahko zanimali. (techcrunch so napisali dokaj dolgo razlago vseh funkcionalnosti teh seznamov, dodali so tudi screenshote.)

kaj vam ti seznami omogocajo:
1) dodajanje folka na sezname, katere naredite vi. lahko jih imate maximalno 20, 500 folka na en seznam. stevilo seznamov, katerim vi sledite, je neomejeno.
2) s seznamom lahko delate kar zelite. dodajate, brisete in blokirate folk, zbrisete seznam, preimenujete seznam (kar tudi spremeni url seznama, tako da je tole za pazit, ker bodo rss bralci nasli napako.)
3) lahko si pogledate samo feed uporabnikov dolocenega seznama, in ne feed vseh maljardo ljudi, katerim sledite. (moj favorit.)

in kaj naj bi bil vpliv teh seznamov na vaso twitter izkusnjo?
z enim klikom boste sledili vecjemu stevilu ljudi.
vem, nekaterim (za razliko od twitter-whores eg ashton kutcher, oprah, itd) se ne gre za stevilko. pac, kvaliteta pred kvantiteto. (sedaj bo popolnoma brez pomena dejstvo, da ti sledi cela azija, ce istocasno ne bos na nobenem seznamu. ce nisi na seznamu to bolj kot ne pomeni, da se ljudem tvoj stil tvitanja ne dopade.) ampak ko boste zaceli slediti enemu seznamu, boste avtomatsko sledili tudi vsem uporabnikom na tem seznamu. nekako pride skupaj v kompletu.

to ni nujno slabo!

twitter trenutno uporablja vec kot 5 miljonov ljudi in vsak dan naj bi se nam pridruzlo se 2000 novih (okej, vecina teh so res spamarji. trenutno mi sledi vsaj 6 hardcore fukasev britney spears, hehe). razbrat dobre od slabih je kar ornk delo, in tu pridejo na pomoc seznami. nekdo drug je namrec ze naredil to delo za nas. edina nasa naloga je, da zacnemo sledit objavam izbranega seznama.

s parimi besedami je to, kar se tice seznamov, to. pa veselo “seznamovanje”!

Standard