vcasih delam bedarije

>tisina pase. zelo.

>sploh ne vem, kdaj sem prvic slisala tale komad. mislim, da sem bila na tyrsevi (dom 3) in cakala na se en vecurni msn pogovor z njo. med cakanjem sem najveckrat sedela za mizo, poslusala glasbo in se sprehajala iz enga irc kanala v drugega.

ja, #slovenia je bila popularna takrat, prav tako #celje, dokler ga ni siol spucal. vecina se nas je (ja, jaz tudi) konektala preko arnesa (ali preko dunaja, ce sta link.si in uni-mb.si dol padla) in z ukradenimi racuni. mislim, da smo do danes ze vsi poplacali dolg skupnosti in tistim podjetjem z neomejenim dostopom in mesecno pavsal ceno.
prav spomnim se tistega petkovega popoldneva, ko sem sedela v atijevi pisarni, pridem na #celje in namesto 100 folka jih vidim maximalno 20. vecina seveda botov. hitro se je zvedlo, da je policija prisla trkat na vrata, da je par ljudi stisnalo prpo in so izdal se nas ostale. k nam so prisli naslednje jutro. nasa telefonska linija je sicer bila registrirana na staro mamo, ampak ona racunalnika se prizgati ni znala, kaj sele, da bi vedla, kaj je to irc. naredila sem se totalno budalo, da kao res nisem imela blage veze kaj sem naredla, da tega ne bi nikoli, itd. ven se je bilo potrebno spravit.
par tednov po tem kratkem pogovoru v kuhinji sem se vedno imela prepovedano uporabo racunalnika in domov sem dobila vabilo na sodisce. poloznico smo placali, v dosjeju ni nic, uradno opravicilo je bilo napisano in podpisano, vse je slo v pozabo.

komad mi je v zadnjih letih prerasel iz “se en komad fenomenalne pevke” v “gremo izklopit mozgane”. trenutno ga imam na repeat ze uf-dolgo in stop gumb me sploh ne mika.

Give me release
witness me
I am outside
give me peace

Standard