pa dajmo resit svet

>hvala bogu za nyt reader. (btw, kdo mi senka narocnino?)

>zjutraj ob kavi, ko se svet se ne vrti in ko se mi se res ne da delat, takrat najraje preberem casopis. pa ce je to 3 tedne stara sobotna priloga, city magazin ali katalog za lidl. nekaj kar spravi malo crk v mojo, drugace dizajn orientirano, glavo. ko so pri delu zaceli dodajati tistih par strani the new york times casopisa sem ugotovila kako zelo pogresam brati novice v tujem jeziku. sej delo je vredu, in tudi se mi prav dopade narihtat tist velki format od casopisa v A5 verzijo (zakaj se nekateri stepete s casopisom samo zato, da pridete do kronike, mi ne bo nikoli jasno.), ampak drugace je nekaj prebrat v tujem jeziku. zadnja leta sem seveda bila navajena na portugalscino, in ni sans, da kje tle zahaklam p├║blico. new york times se sicer da dobit, ampak ga nikoli nisem sla iskat, nemski casopisi pa stanejo veliko prevec za potesitev te moje male razvajenosti.

in tle zelo prav pride spodaj opevani programcic!

eden najbolj znanih ameriskih dnevnikov, the new york times, je ze pred parimi leti na voljo dal svoj “reader”. takrat je bila zadeva sicer stabilna, ampak bedasta za uporabo.
pred parimi meseci so to napako spremenili in koncno izdali 2.0 verzijo.
kaj se je spremenilo? tista ta glavna stvar: navigacija! med clanki in med stranmi clankov se namrec lahko sprehajamo samo z uporabo smernih tipk. ni vec potrebe po klikanju za dostop druge sekcije. aja, interface je tudi malo lepsi in minimalisticn. 2.0, skratka. (ja, puno je sivih gradientov.)
aplikacija je sicer na voljo zastonj, ampak za celotno vsebino se je potrebno registrirat (drugace imaste na voljo zadnjih 7 izdaj). gratis so dostopni samo clanki z glavne strani in biznis sekcije, krizanka, ter novice v slikah in videu (tu se mi se najbolj dopade oddaja city critic, kjer reporterji odkrivajo in predstavljajo dele in usluge mesta, katere drugace ne bi niti opazili. tokrat je, npr, bila oddajo o lost&found pisarni podzemne zeleznice. nekdo je res prinesel bankovec za 100 dolarjev kot najden objekt. sweet.). celotna vsebina je na voljo za priblizno 15 dolarjev na mesec, kar je se vedno veliko manj kakor priblizno 40 dolarjev, kolikor bi prisel ta cajtng v redni dnevni prodaji.

se tehnicni info: bazira na adobe air (s tem bo veliko folka opustilo idejo instalacije, a ne?), in obstajajo verzije za vse tri (najbolj znane) operacijske sisteme.

Standard