nekaj za duso

>"ti placas 350 na mesec, jaz ti placam stroske in enkrat do dvakrat na mesec se oglasim pri tebi."

>ja, tako nekako se je danes koncal moj pogovor z “juretom”.

lastnik stanovanja, kjer sem do pred parimi tedni mirno zivela vec kot eno leto, je dobil opeko v glavo in je kratkomalo ponorel. glede obiskov. oziroma, kako jih ne smemo imeti in da smo se punce tko same odlocile (tega se nobena ne spomne in dvomim, da bi se katera strinjala s to idejo).
da se razumemo: s tipom se popolnoma strinjam, da ni fer do njega, ce se partner/-ka ene izmed podnajemnic cez cas skoraj vseli zraven. stroski gredo gor, najemnina pa ostane ista. tega se ne gremo. se tudi strinjam, da ni fer do sostanovalk, ce se vrata ene sobe spremenijo v tista vrtljiva in se folk menjava po dnevnem redu. okej, maybe i do get around, ampak kurbenhausa pa tle nimam! prav tako se strinjam, da se je potrebno glede obiskov predcasno zmenit s sostanovalkami, ker mogoce pa njim ni ravno do neznanga folka v stanovanju, itd itd.
mislim, da sem dokaj korektna oseba glede teh stvari in da z mano ni tezko zivet.

ampak partnerka more tipu zelo ornk po glavi skakat, da se mu je zaj cist ftrgalo. sploh nihce ne sme prespat, na kosilo tudi ni nobene potrebe, da kdo pride, ker lahko gremo v restavracijo. obiski so lahko najdlje 3 ure pri nas, ker tako je on tega navajen in on tudi ne ostane dlje pri svojih kolegih, ko gre na obisk. da bi slucajno kolegica (znanka? mimoidoca? hihi, laf ju!) tle prespala po petih urah rolanja muske v zakajenem prostoru, se naslednje jutro tu stusirala in sele potem sla nazaj domov na dolenjsko? niti pod tocko razno, pa ce se na trepalnice postavim.
par sobot nazaj ga je spuscanje rolet okoli 3h ponoci zbudilo in ni mogel vsaj dve uri zaspat (a sem jst kriva, da so tako glasne?!). to ga je tako razp*ckalo, da me je zjutraj poklical, vprasal, ce imam koga v sobi in ob pritrdilnem odgovoru rekel, da ima zena 15 minut, da se pobere iz hise. drugace bo prisel on dol in jo lastnorocno vrgel ven.

ja. “wtf?!” je dober komentar.
mind you, probleme nima samo z mano, tako da zadeva ni homofobicna. sedaj se je tipo spravu tudi na cimro v kletni sobi. le-ta je, na njegovo zalost, stara okoli 40 let, ze ima familijo (seli se v neko novo stanovanje in je, dokler ga ne uredijo, tu) in si tudi ne dovoli kaj prevec govorit. sicer ne vem tocno kako je sel pogovor, ampak mu jih je kar nekaj nazaj povedala, ko je rekel, da so njene prijateljice tudi malo glasne. (ceprav nihce ne ropota po stanovanju po 23h!)
nepresenetljivo, problemov nima le z ono turbofolkloving cimro. zakaj? ker a) ima velke joske, b) je blond, c) ji njen gost samo “pomaga pri ucenju”. mmmmmmhm. od kdaj morajo pri studiju psihologije poznat pr0n scenarije?

enivej!
spravla sem se torej iskat novo sobo. za najem stanovanja mi se ne gre dost dobro financno (se par mesecev), pa tudi trenutno ne rabim vec kot ene velke sobe. ta, ki jo imam sedaj, je ornk velika (komot 22 kvadratov), ima teraso, okne po celi steni, extremno udobn kavc, velko posteljo (okej, ta je moja, s sobo je prisla tista standard 90x200cm), ni da ni. zakaj se torej hocem preselit? preberi zgornje odstavke.
v dneh po objavi oglasa me je kontaktiral kar nekaj ljudi, ampak vsi so imeli sobe tam nekje pri btcju. jaz pa bi se raje preselila nekam malo blizje centru, ce ze lahko izbiram. po trnovem in na zacetku siske se oddaja kar nekaj sob za ugodno ceno, ogledi sledijo tekom tega in naslednjega tedna.

danes popoldan pa me je poklical prejomenjeni “jure”. da ima v bs4 super fenomenalno 1,5-sobno stanovanje, pravkar prenovljeno, za bogih 350 ojrof plus stroski. torej, komot 450 ojrof, kar je skoraj dvakrat toliko kokr sem pripravljena dat za sobo. (kar je tudi napisano v oglasu, izgleda je spregledal ta dva podatka.) to mu povem in odlozima. ne mine minuta in klice ponovno. pove, da bi se mogoce lahko kako drugace zmenla. moje antene gredo ob taksnih kriptivnih predlogih gor, ampak vseeno pobezam.
“kako drugace pa bi se lahko zmenla?”

“ti placas 350 na mesec, jaz ti placam stroske in enkrat do dvakrat na mesec se oglasim pri tebi.”

—–

ce slucajno kdo ve za kaksno sobo, holla @ me. najlepsa hvala, najlepsa ti dala.

Standard