nekaj za duso

>cel dan te ze imam v usesih, sedaj me pa, prosim, pusti pri miru.

>tako kot imamo na valu 202 oddajo “izstekani”, tako imajo na brazilskem radiju mpb fm (mpb = most popular brasil) svojo oddajo “palco mpb“, kjer se vsak teden predstavi ena izmed glasbenih zvezd brazilije.
koncno je bila na vrsti tudi ana carolina. posnetek “njene” oddaje poslusam ze danes celi dan. ponoci, po prihodu iz zelenega zekota, kjer so nas bombardirali s chillout glasbo, se mi je pred spanje zahotelo se malo njene madonne. med related videi sem naletela se na extra posnetke z dvdja “estampado”. iskreno povedano nisem pricakovala, da se mi bo njen akusticen koncert dopadel. mislim, da sem primerjala z “dois palcos” (=dva odra; pa kaj imajo s tem odrom?) koncertom, ki se mi ni dopadel sploh. kaj cem, zena mi pac ni tko oh in sploh fascinantna. (seveda, ce ignoriramo njeno vzdihovanje in poglede v videu zgoraj polinkanega komada.)
ampak sem se zmotla. ornk. ti komadi se mi ze celi dan vrtijo po slusalkah.
spodnji komad je sicer priredba, originalno sta ga zapela seu jorge in teresa cristina. je del soundtracka za brazilsko telenovelo “beleza pura“, 179 delov med februarjem in septembrom ’08. znacilnost brazilskih telenovel je ta, da jih gleda vecina drzave in da je ze skoraj cast imet pesem uporabljeno v seriji. (podobna euforija je tudi pri spanskih in mehiskih nadaljevankah, seveda.)
za vse, ki ne razumete portugalsko, bo komad mogoce malo dolgocasen. ce pa se, recimo, skoncentrirate na njen glas in igranje kitare, pa je moznost velika, da se vam bo komad prikupil. in ostali tudi.

se você não me queria
não devia me procurar
não devia me iludir
nem deixar eu me apaixonar

Standard