everyday yapyap, nekaj za duso

>"Hold it, I think I feel a poem coming on. (burps) Sorry, false alarm."

>v starih casih, ko so naso zemljo se tlacili dinozavri, ko smo za dostop do tistih par bitov interneta hudicu prepisovali prvorojene, in ko je bila glasba na mtvju se dobra, takrat smo imeli tudi dario.

daria morgendorfer je bila ena izmed parih ponavljajocih karakterjev v (veliko bolj znani) seriji beavis and butt-head, kjer je sluzila za inteligentno sarkasticne pripombe glavnima karakterjema.
pravijo, da so bili njeni dialogi in monologi (ja, tudi te je imela) zasluzni za popularnost karakterja in koncno za nastanek lastne serije, v kateri je bila predstavljena tipicna ameriska druzina: ata in mama, ki nimata pojma o nicemer; sestra quinn, ki je totalno nasprotje darii; sosolka brittany, blondinka, clanica navijaske ekipe, z extremno nizkim iqjem in kevinom, fantom, ki igra v srednjesolski ekipi ragbija, oba seveda zelo popularna; najboljso prijateljico jane, s katero v duetu zmigujeta z glavo nad civilizacijo; trent, brat od jane, v katerega je daria malo zatrapana (pa ceprav je to konstantno zanikala).

zgodba serije je bila preprosto o zivljenju neke pametne, pretirano sarkasticne in extremno pesimisticne srednjesolke (za razliko od vecine drugih animiranih karakterjev se je daria do konca serije postarala) iz visjega srednjega sloja dandanasnje druzbe, o njeni interakciji z druzino in prijatelji, mnenjih na dolocene svetovne dogodke, itd.

kljub temu, da imam vseh 5 sezon in oba filma ze zdavnaj na zunanjem disku, pa me je danes razveselila novica, da bo KONCNO na voljo tudi pravi box set. res mi je vseeno koliko bo stalo, ta stvar bo moja!

btw: vedno sem bila prepricana, da ji je glas podarila janeane garofalo (in nisem bila edina), ampak imdb pravi, da sem se zmotla. (kdo tocno je tracy grandstaff? kudos!) vseeno dvomim, da bom kdaj pogledala dario in ne imela asociacije na to drobno 45-letnico, polno tatujev, ostrim jezikom in jajcniki velikosti texasa. njen meni najljubsi citat? “If there’s any tea baggers here, welcome, and as always, white power.” (na zacetku standup-a)

Standard