pa dajmo resit svet

>kje, v pm, je najblizji bankomat?!

>danes zjutraj ob 9h….. ja, to je JUTRO!!….. me je kolegica, ki zivi 2min stran, zbudila s klicem in enim najbolj butastih vprasanj sploh.
da se popravim: ob tisti nehumani uri se je to vprasanje zdelo butasto. sedaj, eno kavo kasneje, z umitim obrazom in scetkanimi zobmi, pa se mi vprasanje zdi zelo dobro.

ker imam na twitteru med followerji (in na to sem celo micken ponosna) folk, ki je v tech svetu tako zelo savvy, da nove aplikacije ustvarjajo skoraj po tedenskem redu, in ker sem bila malo lena (ce smo ze iskreni), sem povprasala njih. v roku parih minut sem ugotovila, da imam najblizji bankomat 90m zracne linije od stanovanja.

yay for internet!

.
.

1. nacin: vecina bank ima na svojih uradnih straneh tudi seznam bankomatov. kar nekako pride v postev, ce se vam ne da placevati tistih tax za vzdigovanje na bankomatih drugih bank, in/ali ce so najblizje banke barabe in ne dovolijo uporabnikom drugih bank kakrsnekoli operacije z njihovimi bankomati. pfuj!
moja banka (cjele!!) sicer ima seznam vseh svojih bankomatov, ampak to mi ne pomaga veliko, ker ima v ljubljani tocno enga. yay. (not.)
dostopni podatki: naslov.

2. nacin: bankomati.net – stran, kjer so zapisani vsi (znani) bankomati, prikazano je stanje (ce deluje ali ne), maticno banko, ulico in povezavo do najdi.si zemljevida, tip sprejetih kartic. skratka, ni da ni.
ta stran pride super fenomenalno prav, ce tocno vemo, katere ulice so okoli nase. no, jaz nimam pojma. vem ime moje, sosednje in da je v blizini orto bar.
dostopni podatki: zgornji odstavek.

glede na to, da je vprasanje bilo “kje je NAJBLIZJI bankomat”, pa se mi najbolj dopade
3. nacin: preko odpiralnih casov in njihovga iskalnika. niz “bankomat blizu <ime ulice>” mi je v sekundi pokazalo kteri bankomat je najblizji moji trenutni lokaciji. od kje jemljejo podatke ne vem (mogoce kar iz bankomati.net?), a preprosta primerjava podatkov na zgornji povezavi pokaze, da so podatki enaki/tocni.
dostopni podatki: naslov. a v kombinaciji z zgornjo povezavo je tole super stvarca.

youre welcome.

Standard