dogaja dogaja, skljoc skljoc

>streljanje zamaskov iz riti… mogoce kdaj drugic.

>prejsni teden sma se z J spravila v kino siska na pustni yu go!.
glavna atrakcija so bili hrvaski let3 in ta koncert je bil zame (kar se njih tice) razdevicenje. za njih sicer vem ze nekaj casa (so le bend z veliko kilometrino), ampak mislim, da sem do sedaj vidla tocno 15min od njihovih nastopov. recimo, da me “streljanje” zamaskov iz riti ne rajca tolko, da bi sploh razmisljala o nakupu karte.
in, kljub temu, da se vedno nisem njihova obozevalka, morem priznat, da me je glasba presenetla. od 1 do 10 bi jim sicer dala le eno bogo 4, ampak niso bili tako slabi, kot sem pricakovala.

Februarski YU GO!, v okviru katerega enkrat mesečno Kino Šiška zavzame Jugo futurizem, se je tokrat zgodil na pustni torek in ne na četrtek.
Nastopali pa so temu primerno prvovrstni rock provokatorji in unikaten fenomen, Let3. Prisotne v Katedrali Kina Šiška so najprej ogreli ljubljanski rokerji Carnaval in reške novovalovke Larve, zatem pa smo dočakali glavno atrakcijo. Kljub pričakovanju, da bo provokativna podoba Let3 zbledela v okolju polnem odštekanih pustnih mask, pa temu ni bilo tako. Njihov odrski nastop vžge v vsakem okolju, njihova skrbno grajena vizualna podoba pa je bolj odštekana od vsake pustne maske.
Tako smo fani znova lahko odšli domov zadovoljni z videnim in slišanim, v pričakovanju novih provokacij, za katere ne dvomim, da bodo prišle. Samo spomnimo, nazadnje so v sklopu promocije zadnjega albuma “Živa Pička” zahtevali prepoved delovanja Slovenske Katoliške cerkve.

napisal: J

Standard