everyday yapyap

>uiiiii, danes pa koncno nazaj v prestolnico osrednjoslovenske regije*!

>mislim, da mi cist lascanski zrak ze malo skodi.

danes sem, brez petnajstkratnega moledovanja mame (kar je pri nas standard), posesala stanovanje, pomila in pobrisala posodo (ki je ostala se od vcerajsne vecerje, ker se nobenmu ni ljubilo premaknit niti prsta), pomila okna, posesala in pomila tla, peljala na sprehod psa (ki se tako panicno boji sesalca, da mi je bilo na trenutke malo smesno) in s telepatskim prepricevanjem iz sobe spravila gromozanskega cmrlja.
aja, pa ura sploh se ni niti poldne!

vceraj pa sem vec kot dve uri sedela za mizo v kuhinji z mamo in atijem ter nekimi druzinskimi kolegi in pricala o bedarijah zivljenja, sluzbah (po 12 letih si se vedno ne morejo v glavo zabiti dejstva, da moje sedenje pred racunalnikom ne pomeni, da zabusavam cas in ne delam nekaj za sluzbo!), zdravstvenem zavarovanju, gospodarstvu, ekonomiji in kako gre drzava v pm, o meni popolnoma neznanih ljudeh in njihovih zdravstvenih problemih, itd.
mogoce je to za vecino ljudi dokaj normalna stvar, za naso familijo pa ne sploh.
mi smo namrec ena izmed onih slovenskih druzin za katero velja, da “manj kot se vidimo, rajse se imamo”.
da ponazorim: v lasko pridem na obisk enkrat na 2 meseca (recimo), slisimo se samo takrat, ko kdo kaj rabi (da bi poklicala in vprasala kako so mi niti na kraj pameti ne pade), ko ze pridem domov grem direkt v mojo impromptu sobo (moje sobe ze zdavnaj ni vec, spremenili so jo v sobo, kjer se lika, kjer so vse stvari, ki jih je se potrebno zlikat ali raztalat v prave omare, soba, kamor se da vse, za kar se ne vejo kam bi pasalo, itd.) in za sabo zaprem vrata. edini pogovori, ki jih imamo, so med kosilom, pa se ta je bolj tiha masa kakor chit-chat.
v vseh petih letih, kar sem bila na portugalskem, smo se vidli samo takrat, ko sem jaz prisla na obisk (enkrat letno), in slisali smo se tocno tolko kokr sedaj, ko nisem vec 2464 km stran.

ja, mislim, da je res cas, da grem nazaj v betonsko dzunglo. ce tu ostanem se par dni me bo mogoce se zanimalo, kako je stara mama (ki stanuje eno nadstropje visje).

disclaimer: zakaj sem napisala regijo? zato, ker je za mariborcane prestolnica itaq maribor, za dolence novo mesto, za celane cjele, itn. plus, ce v wolfram alpha napisete ljubljana ne napise, da je glavno mesto slovenije, ampak glavno mesto osrednjoslovenske regije. ta masinca pozna 7,783,516,045,221 primarnih stevil (by @BigWhale), ljubljane pa ne more locirat v slovenijo. skapiraj ti zdaj to, ce lahko.

Standard