nekaj za duso

>"tell me a story."

>spraznat glavo mi najveckrat ni problem.
nastimam marizo ali sarah, dam na max in me ni. takrat se svet zacne malo bolj pocasi vrtet, in malo bolj mi postane vseeno za dogodke okoli mene. v tistem trenutku je edina motorika dvig salce k ustnicam za se en pozirek kave, pocasi zaprem oci in spustim glavo na rob mize.
preprosto me ni.

isti ucinek imajo njeni smsi.
njena glava je tako polna nekih cudnih asociacij, domisljija ji dela 100 na uro in danes je v njeni zgodbi nastopala panda agatha iz dubrovnika, z otecenimi gleznji in ambicijo postati go-go plesalka, ki je v bistvu rada pekla cokoladne piskote, se prijavla na super goli idoli, kjer je ostale tekmovalke niso prevec marale, zato jo je sova (ali je bila koza?) spotaknala, tako da se je panda iz same depresije nafilala s tabletami, in ker jo je v spanju nosila luna je preplavala vse mozne reke, spoznavala geografska cudesa portugalske, in na koncu se je zbudila v nekem gozdu, kjer je spoznala levinjo francesco, ki je bila tako navdusena nad agathinimi nogami, da je postala njena agentka in panda je “kaj kmalu plesala na najprestiznejsih stangah, ob vecerih pa se grela v mehkem objemu francesce”.

tolko bizane (oz. POPOLNOMA VERJETNE!) kot so njene zgodbe, pa se mi bolj kot za vsebino smsov gre za njene besede. mogoce bi ji morala povedat, da mi lahko naslednjic preprosto iz stare stevilke revije nova prepise horoskop ali vse horizontalne namige pri krizanki. popolnoma mi je namrec vseeno o cem pise. odkar jo poznam imajo njene besede name pomirjevalni efekt. (mislim, da je to tisti tanajtabulj pomemben razlog, da nekoga popolnoma in do konca sprejmem v moje zivljenje. vem, slisi se cudno, a bit z nekom na dveh kvadratnih metrih in si NE it na zivce, to je zelo pomembno. in v tem #ona zmaga.) ko v glavi ne spravim skupaj niti tistih par besed za najbolj osnovne stavke in ko mi je se tisina preglasna, takrat mi to njeno pretiravanje pase bolj kot samarac budali. z vsakim piskom telefona mi je blizje in z vsakim smsom je moj nasmeh se vecji.

zvecer ji posljem sms za lahko noc in z zaprtimi ocmi docakam njen “gudnajt :)”. takrat vem, da je nek del nje se vedno samo moj.

hej
ja, ti
coj
eem
.
.

gnajt, ju

Standard