everyday yapyap

paging dr. greenthumb… direkt na tir 8.

slovenske zeleznice mora bit podjetje z najvecjim stevilom zaposlenih, ki bi padli na iq testu. vsaj kar se tice sekcije “temperatura. ali vsi vemo kaj to je?”. ali pa imajo vsi, ki imajo kakrsnokoli tezo pri odlocitvah, zjeban cut za hladno/toplo.
o tem, da so slovenske zeleznice v minusu se ne bomo menli, ker o tem nimam pojma. pustmo to za financnike in bankirje, ki terjajo svoj denar. res pa mi ni jasno, zakaj vztrajajo pri tem, da je termostat centralnega gretja nastiman na isto temperaturo kot je zunaj.
veliko preveckrat se je ze zgodilo, da je bila sredi poletja, ko je bilo zunaj 30° C, prizgana tudi centralna. seveda se mi je do laskega stopil podplat na cevlju. mogoce pa nas sprevodnik vidi v kratkih rokavih, s potnimi kapljicami na celu in si misli, da imamo vsi hudo vrocino in da se hocemo do nase koncne destinacije totalno spotit? al pa, in to se mi zdi bolj verjetno, nas vidi v majicah s kratkimi rokavi in je preprican, da si kaksne mikice ali jakne ne mormo privoscit, da se doma pred blokom stiskamo s sosedi ob taborniskem ognju, si delimo se zadnjo konzervo eva sardelc, in madona, da bo vsaj on nam naredil malo bolj udobno voznjo, ce nas ze zivljenje jebe direkt v mozag!
vsi se seveda zavedate, da sredi zime zmrzujemo, ker je centralna izkljucena. sprevodnika pac ne zebe, ko se sprehaja po vagonih v bundi, na koncu pa se spocije pri soferju, ki ima – dam roko v ogenj – perfektno nastiman termostat.

Standard