cajt-pred-tagi

>one of god's mistakes

>tak, pa je šla moja za en teden.
okej, res je, šla je samo v mestece, ki je samo 20min stran od tu z vlakom, ali ipaq. imeli bojo polni program konstantno in glede na to, da pred svojimi sodelavkami / kolegicami (še) ni outirana, in ker mene ta njihov seminar ta teden ne zanima spljoh.. nimam ravno pravega izgovora, da grem tja in z njo na kofe.
ampak okej, enkrat čez teden pridejo v coimbro se igrat turiste in se lahka zraven uštulim. mogoče bodo tudi šli v figueiro da foz (sem že dala sliko? sem, ne?) in tja se tud lahka uštulim z onim “no ja, nimam redne službe, pa se lahka vsaj pržim cele dneve, ne?” scenarijem.

ko smo že pri prženju, kak je prekleto vroče. vsaki dan oko 36C.
okej, v alentejo so stopinje že preko 40C in tam to ni kul. zakaj? ker v alentejo imajo vsako leto požare. in to take ORNK požare in kar ene par. za lani se sicer ne spomnem kako je bilo, ker sem bila v sloveniji čez julij in avgust, ampak vem, da je J nekaj brskala po netu za novicami o požarih. (lani je J namreč bila celi avgust v sloveniji. blo kul tud. smo šli po njo v benetke in takoj ko smo prišli nazaj v slovenijo, ob 3h zjutraj, direkcijone na pag. blo zelo kul, priporočam!) ampak glede na to, da se je julij šele ornk začel in da so imeli v okolici setubal-a (mesto blizu lizbone) do sedaj že 5 večjih požarov.. ne vem no, sezona požarov se še ornk začela ni in je že takole. mislim, da bo letos še zanimivo. kar ni kul novica. še vedno se pozna na drevesih ob avtocesti cbr – lx od prejšnih let.
aja, veste kaj pa imajo portugalci dober naštimano? tle sicer študentskih servisov ne poznajo (vsaj ne tko kot je pri nas. nekje sem prabrala, da je slovenija ena izmed redkih držav v evropi, ki ima to. al sem prebrala, da je edina? hm.) ampak nekako ta stvar deluje po tem principu. torej. imajo velko število študentov. postavijo jih na kontrolne točke, nekje na vrhove tistih parih gričev, ki jih imajo na jugu portugalske. in potem ti gledajo, če se kje kaj kadi. zemlja in rastline so namreč tako suhe, da lahko ogenj začne tudi iskra, ko se dva kamna malo premočno butneta. go figure (-skating).

kakorkoli že, upam, da bo tale teden šel hitro mimo.
jutri spravim moje stvari skupaj in se preselim dokončno v “moje” stanovanje. tisto, ki je tamle malo nižje na strani. zadnja 2 tedna sem namreč bila pri moji. je blo zanimivo, in se mi celo dopadlo. in kljub njenemu predlogu, da lahko ostanem – i think not. okej, sam sma res že nekok od decembra skupaj (z mojimi manjšimi spodrsljaji) ampak trenutno nisem sposobna živet z nekom.
rada imam svoj cajt. to jest, cajt za mene. brez redne službe in tistega ritma “vstati ob 7h in pridet nazaj oko 16h” (okej, portugalska varianta je bolj – vstat ob 7h, porabit 1h da prideš v službo, delat do 13h, ura pavze za kosilo, še 15min pavze za kofe, nazaj delat, jet domov okol 18h in pridet domov ob 20h zaradi prometa) lahko sicer dopoldan imam čas zase ampak to ni isto. zvečer bi pa tudi ona domov prišla in dat vse štiri od sebe, trikrat dat tistih 7 kanalov na tvju skoz in na balkonu kofe spit ni v njeni definiciji za “relaxiranje po službi”.
plus, rada imam uni filing, da imam svoje stanovanje. stanovanje, kjer (če čem) lahka vse moje nogavice povežem skupaj, naredim eno dolgo špago in jo razprostim čez celo kuhno. sure, po mojem bi to lahka nardila tudi v njenem stanovanju, ampak po mojem se ji ne bi preveč dopadlo 😛

aja, par dobrih stvari vročine:
– zelo hitro se dobi barvo. jaz sicer največkrat dobim barvo škampa, ampak to je preprosto zaradi moje budalosti (a ne, T? hehe)..
– odbojka na plaži. to jest, možnost igrat odbojke na plaži ob lepem vremenu. plus, prenos tekmovanj na eurosportu. ljubim brazilke! 😀
– ko greš v kafić in naročiš pol litra mrzle vode, in čisto nič druga, te ne pogledajo postrani. okej, na pt se mi to sicer še ni zgodilo, ker tu je itaq skoz vroče, ampak v sloveniji pa je možnost tega malo večja. kaj čmo, svet je kapitalistična svinja.
– …vem, da jih je še ene par, ampak trenutno je ura 22:20 in jaz švicam kot nora, tak da grem pod tuš.

Standard