cajt-pred-tagi

>šššššššumi… mi v glavi

>dobla barcafe in šššššumijeve bonbone! dobla barcafe in šššššumijeve bonbone! dobla barcafe in šššššumijeve bonbone! dobla barcafe in šššššumijeve bonbone! 🙂
kakor sem ji povedala v smsu, gradnja njej (=VE) posvečenega svetišča se je že začela 🙂

ste slučajno opazil, kak se zadnje par tednov nisem pritoževala nad vročino? no, sej ne vem, če sem se sploh že kaj pritoževala. sem namreč oseba, ki se ji vročina dopade. vem, težko verjet. okej, švicanje mi ni tolk po godu, mi je pa zato kul se jet vsake tolko z mrzlo vodo tuširat. i am summer person, bolj al manj. to je mogoče tud en izmed razlogov zakaj me tako mika jet živet v avstralijo. čeprav, po včerajšni epizodi o nekem bug expertu, mogoče ni tak pametna ideja. a sploh vete kolko strupenih pajkov in mravelj in podobnih insektov imajo tam dol? in to SREDI mesta?..ker pa sem itaq city person in hočem živet sred največjega smoga (i know, how weird can i get??), kjer ne bom imela niti enga kvadratnega centimetra trave, za katero bi mogla skrbet.. dvomim, da bom fasala glih najtabolj strupene insekte ravno v mojem stanovanju.

but i digress.

skratka, vročina se mi dopade. ko sem bila v braziliji in je bilo na majski dan ob pol dvanajstih PONOČ okoli 32° sem uživala bolj kot brazilci. ne vem kako brazilci še vedno niso navajeni na vročino. saj se ja rodijo V vročino. človek bi mislil, da jim je prenašanje vročine zapisano že v gene. no, ni.
vem pa zakaj imajo brazilci (vsaj tisti, s katerimi sem bila tistega maja pred parimi leti) tako pogosto vročino in boleče grle. prva stvar, ki jo naredijo, ko se vsedejo v avto? okej, čaki, to je zaklepanje vseh vrat avta in potem še preverjanje trikrat, če je RES vse zaklenjeno. torej, druga stvar, ki jo naredijo, je prižganje klime. ta klima je naštimana na udobnih 5°C. udobnih my ass! zunaj je krepko preko 30° čez dan, potem pa se vsedeš v klimatiziran avto, kjer je 5°C? em, ja. jutri bomo vsi bolani. hvala za to udobnost.

bottom-line tega posta: vročina in turisti ne grejo skupaj.

Standard