cajt-pred-tagi

>tweak anyone?

>jaz sem ena izmed tistih, ki se jim dopade prazen desktop. to jest, čim manj kot je gor ikon, rajš ga imam.
trenutno imam na namizju 5 ikon (folderja sta iz enga seta, ostale tri iz crystal clear shell pack):
– kutija – če hočem do dvdja ali preprosto do nekega folderja na didliduju (moj d drive, c je crka, ker je čist možno, da bo enkrat crknu), potem udarim ta dolgo pot. kutija, d, folder 1, subfolder 1, ta-taa in smo pri target destinaciji. dolgo ampak tko smo navajeni.
– smeće – imam manijo imet spraznjen koš za smeti. ne tolko v lastni sobi kot na compu. največkrat se mi zgodi, da spraznim koš tud če je samo en dokument 1kb noter. sploh ni zato, ker bi se mi ikonca praznega koša tok fejst dopadla. sploh ne. celo spremenit si jo hočem po hitrem postopku. enivej. skratka, koš mora bit prazn. če pa sluHučajno kaj preveč zbrišem je pa tu tuneup undelete funkcija.
– swašta – mapa kamor gre vse, kar na hitro z neta povlečem. ko nimam nič za delat ampak rabim sevanje grem skozi to mapo in popredalčkam stvari, tam kamor morjo jet. včasih nisem ziher kam naj dam kaj in ustvarim “misc” mapo. mislim, da imam trenutno ene 10 misc map. to bo treba mal pošlihtat.
– web – vsi trenutni projekti, would-be projekti, stvari, ki bi se jih lahko ponucalo za bodoče projekte, itd. skratka, vse kar ima z webom in/ali kakršnim koli dizajnom.
– restart – ikonca za reštartat comp. nekok se mi ne da za vsako alt+f4 stiskat. še manj se mi da na start gumb prtisnat, shut down comp gumbek najdet in počakat na tiste tri opcije.

aja, start gumba sploh nimam. tud orodne vrstice ne. ker sem opazla, da rabim vedet vedno kolko je ura imam ghrone. kul stvarca. ker je fajn met datum in ker sem v tistem času, ko sem iskala en normaln datum tweak bila v stanju “hočem si jet kupit agendo!” sem si dol potegnala tale rainlendar (foton skin). ime sux, stvarca je pa super. priporočam. obstaja ena verzija, kjer se ti namizje začne trest, ko se sproži prej nstavljeni event. nimam tega naštiman, ker me je enkrat skor kap.
kljub temu, da start gumba nimam.. no, saj ga imam, samo uporabljam ga ne.. pa sem zelo velki privrženec tista mičkene windows tipke med alt in ctrl. na voljo so mi samo programi, ki se mi jih res ne da iskat po uni trim stezi po crki. še nekaj mi je kul – windows tipka in d. to imam pa namesto “pokaži namizje” gumba. vsi programi, ki so trenutno inštalirani (in katere uporabljam redno ali redko), so popredalčkani v 9-ih tabih objectdocka (aero skin). zame je tale objectdock iznajdba leta. no, iznajdba tistga leta, ko so se pri macu to spomnal nardit. po njih so se ustvarjacli objectdocka tud ravnal. torej, vse slava macu.

mislim, da bi bilo pametno si dat enga maca na ToDo list. bomo vidli. ni fajn met cilje, ki bodo še kar par let neizpolnjeni. kaj čem, moja šalca je napol polna, ne rabim muhe noter.

ps- spodaj je slika namizja z ikonami velikosti 64×64. ponavadi so manjše, itaq, ampak tako se bolje vidijo.
pps- če kdo slučajno ve kako se znebit texta pod ikonami na namizju, do let me know.

Standard