cajt-pred-tagi

>choices choices choices..

>zadnje čase zelo veliko poslušam musiq soulchild-a. no ja, vsaj tistih par komadov, ki mi jih je uspelo dol potegnat. saj ne, da ne bi bilo maljarde njegovih kolaboracij in lastnih albumov na netu, ampak s to mojo fenomenalno povezavo ne gre.

par dni nazaj sem se šla pozanimat, kako do interneta. v stanovanju namreč ni telefonskega priključka, kar bi olajšalo zadevo. moja trenutna povezava je 3G, torej preko vodafona. in le-ta s00x big time. ampak okej, je vsaj nekaj, tako da se ne bomo preveč pritožval.
nekje lahko imam internet samo, če istočasno vzamem tudi vsaj osnovni paket kabelske televizije. ker nekok ne gledam velik tvja mi to ne nuca veliko. mogoče pa tvja ne gledam, ker nimam tvja? bomo pustil to vprašanje odprto. vse skupaj pa bi me prišlo vsaj 60€ mesečno. to mogoče ne zveni veliko v tolarjih (borih 15 tisoč) za zelo okej povezavo in okoli 30 kanalov. zveni pa kot joker na loteriji, če nimaš preveč redne službe.
potem nekje drugje ponujajo zelo super varianto, kjer za isto okej povezavo (kot zgoraj) hočejo le 30€. hja, kačka je ta, da rabiš telefonsko povezavo. mesečna naročnina na telefon je okol 15€, ampak je vključena v njihovo ceno. samo, za narihtat si telefon zajle na novo bi blo potrebno plačat vsaj 80€. mislim, da ne. kljub svojem zelo posrečenem imenu (“Enjoy Rubber”), hehe.
moram pa se še malo bolje pozanimat kaj pravijo pri tretjem ponudniku – dajo ti namreč opcijo imet pre-paid telefon za 30€. torej, daš na telefon 5€ (recimo) in ko zmanjka daš na novo. pač, kot mobi ali halo stvarce. kul, a? kačka – ne ponujajo tudi interneta zraven. plus..
hm. še par vprašanj bo treba najprej pogledat, preden bomo sploh šli v tole.

Standard