cajt-pred-tagi

>remember, remember, the fifth of november

>pogledala v as vendetta. uzadi sem, vem, ampak šele zajle mi je uspelo ga dol potegnat. do prejšnega dneva sem namreč pozabla na ta film. enivej. zanimiv film je bil. naštela sem celih 8 črncev, 5 jih je blo v čisto zadnjem prizoru. bi člouk reku, da so bili v tem filmu britanci mal nacistični. okej, sej mislim, da je to bla ena izmed idej kako predstavit njihov čas ampak vseen se mi je zdelo čudno.
(skoraj tako čudno kot na izletu v notranjost portugalske. mislim, da sem v tistih 48 urah vidla točno enga črnca. zakaj zaj to tko razlagam? ker jih je v coimbri puno, in sem se že navadla na to, da jih je tolko. v sloveniji jih je tolk, da jih lahka na prste rok našteješ. v notranjosti portugalske pa še manj. še ena stvar, ki jih sred ljubljane nisem ravno videvala. hm, mogoč pa se nisem potikala po pravih temnih ulicah? enivej. prostitutke. kurbe. v coimbri je celo ena ulica, ki se uradno imenuje “ulica kurb”. ponoči raje ne bi tam skoz šla, da me ne bi kdo zamenju. okej, malo šans za to, ali ipaq se držim stran.)

okej, never mind, ni pomembno.
film se mi je, moram priznat, dopadu. sicer sem pričakovala malo več akcije s strani natalie, mogoče zato ker mi je všeč s pobrito glavo in bi izgledalo kul, če bi pretepla par policajev namest, da je od nekod privlekla vsaj 100 rdečih vrtnic sredi zapuščene londonske podzemne. ampak okej, v filmu je možno veliko. naš maskiranec je imel dobre govore, kdorkoli je že to pisal je moral imeti v glavi angleško izgovorjavo, ker je zvenelo kot iz kakšne klasike šejkspira. vsake tolko je na borderline kiča (preveč šejkspira, rdeče vrtnice, odpuščajoči pogovori z osebami, ki jih je pravkar ubil), naša predraga vsake tolko pozabi na svoj britanski naglas in na koncu niti ne pogleda pod masko. koga bi vidla? mr. smitha iz matrixa. bi to sploh blo presenečenje? glede na zadnjo sceno, ko je fantom iz opere prerešetan z maljardo metkov a mu s tistimi 8 noži vseen uspe ubit vse okol.. nekok ne.
interesting flick.

moja šla za celi vikend v lx, forum social portugues. naslednji vikend gre v baskijo na nekaj v sklopu world march of women.

kok hitro bitcomet louda filme? men bo dolgcajt.

Standard