cajt-pred-tagi

>loteva se me…

>..nekaj.
ne bi točno vedla kaj, ker so moji simptomi popolnoma zgrešeni. sicer me zebe in mi je vroče, vse naenkrat, ampak glede na strućkotovo mnenje (aka termometer) nimam vročine. desna bezgavka je otečena (rabi kdo žogico za golf?), po grlu me srbi in glasa mi malo zmanjkuje vsake tolko. gripa? angina? bruhala sem do zajle samo enkrat, pa še to je ven splaval samo toast od zjutraj, namočen v čaju. namočil se je v meni, ne pred mano. (hihi) torej, trebušne gripe tudi nimam.
(če kakšen zdravnik, lahko tudi hobi zdravnik, bere tole in prepozna moje simptome, dejte mi povedat kaj imam. če je kej hudga se zlažte.)

se je pa prejle v kuhinji zgodilo nekaj.. zanimivega? čudnega? zastrašujočega?.. pridem v kuhinjo z mojo škatlico zdravil (za tisto uro, imam jih razporejene časovno, če že barvasto ne gre). v stanovanju živijo še 4 študentke. ja, počutim se staro. 2 študirata evropske študije (al nekaj slično), 2 pa farmacijo. in ti dve pogledata mojo škatlico, za katero sem mislila, da mi bo rešila življenje in pogledata zelo debelo. ena prime škatlico in na glas izgovori ime. v tem trenutku začneta istočasno zmigovat z glavo. mislim, da jih to učijo v drugem letniku, ni pa preverjena informacija. na glas prebere tudi kaj vse je v teh zdravilih. besede, ki meni pomenij popolnoma nič in so samo črke nametane skupaj po principu scrabbla. za njiju pa je to izgleda neka koda. čudna koda. nevarna koda, bolje rečeno. enoglasno sta mi rekle, da bi bilo bolje, da teh tablet pa ne jemljem. probala sem si rešit rit z “če mi je pa doktor to predpisu. pa v lekarni sem dobla. in oni tam je reko, da je to okej.” vsi moji argumenti so bli sestreljeni še hitrej kot kamikaze. (ja, vem, oni so se sami odločli, ampak recimo, da so hitro padal.) doktorji so znani kot svete krave (kar oni rečejo, drži. kljub temu, da vsake tolko ni res, torej zakaj bi jim sploh verjeli. po fiasku v celju par let nazaj se s tem strinjam.), v lekarni se dobi tud najhujse strupe in “oni tam” itaq da nič ne ve. kljub temu, da je farmacevt. hm.
..in medtem, ko se onidve spogledujeta vsake tolko in na veliko zmigujeta z glavami, stojim jst zraven kot eni čapac in čakam, da bodo še men kaj rekle! “em, halo? jaz biti tukaj. in glih sem vzela eno tole tableto, zaj me pa zanima kolko časa še mam predno me bo v zrak vrglo in me pet sekund kasnej pobralo, medtem ko se mi bo peno okol ust. najlepša hvala za razumevanje.”

Standard