cajt-pred-tagi

>spoznajte "amelio nešto flor" (aka hunter) in "castanho"(aka butl)

>ne vem, ce se kdo še spomne, ampak tam kjer moja dela je registrirano prebivališce ene macke. vsake tolko se zgodi, da je hiša polna in ni prostora še za eno naspidirano macko. tako kot recimo ta vikend. in ker a) je men ta macka kul in ker b)moja nima nic proti nošenju mackine dlake na oblacilih še tri tedne zatem, sma c) bile takoj za to.
do vceraj je bilo vse normalno. hoja macke po najinih glavah ob 6h zjutraj, napadi macke na najine noge ob vseh najmanjših premikih, skakanje po dnevni sobi za vsako leteco ali lazeco se stvarjo (žival ali nitka s hlac), itd. zarad tega je flor od mene že na zacetku dobila nickname ‘hunter’. ja, tud pralni stroj nekateri lovijo. (note to self: video.)

vceraj pa naju je pri vhodu v zgradbo pricakal zelo kjut in prestrašen belo-rjavi pooch brez ovratnice in premalo kg.

glede na brikete v kotu pri vratih je izgleda tam bil že kar nekaj casa in se ga je nekdo usmilil. ne vem, kaj se je zgodilo v glavi moje takrat ampak izgleda je dobila napad dobrote (kljub temu, da sma mogle jet pospravit stanovanje in ona je zelo tecna glede tega!). odpeljale sma ga k veterinarju, ker oni pac naj bi vedli, kje so animal shelterji (wrong!). moj pas je bil improvizori povodec, deževalo je kot iz škafa in vsa situacija mi je postala malo smešna, ko je žena v pisarni veterinarja rekla, da so že ugasnal racunalnike in da naj pridemo nazaj v pondeljek. em, ja, šur, ni blema, macko bomo dali pa kam? (on a good note, pes ima cip tako da bomo vsaj dobli podatke lastnika. v moji glavi je že zapisan kot prasec!)

ampak okej, en kolega ima velko bajto plus hektarje zemlje, tri pese in gluho mamo, tako da je bila situacija rešena za par dni. na žalost pa je bil na neki vecerji in ni bil prost še kar nekaj ur, stanovanje je še vedno bilo razmetano (kao) in macka že cel dan ni vidla žive duše (kar ni problem, ampak okej). torej, gremo nazaj domov. najprej moja, ki macko zapre v spanico, jaz pa tega castanhota (“ta rjavi” ali “kostanj”, hehe) v kuhinjo. mackine stvari sma za teh par ur prestavle v dnevno poleg tvja (double pleasure! dr. house in macka sredi praznjenja izloceval). na hitro mu spravma skupaj neke spagete s tuno, kar je pojedel v rekordnem casu 45 sekund in popil celi lavor vode (izgleda mu ni bilo jasno, da je v luzah na cestah voda, ki je za pse celo pitna), medve pa v pospravljanje stanovanja.

nekje sredi te idile pa je ta mali skapiral, da je od sanovanja malo vec, kot samo kuhinja in predsoba, in da nekaj le je za tistimi vrati. in kaj je bilo na drugi strani? tole! (look pic below) flor, kateri ni bilo jasno, zakaj sedaj ne more vec do svoje kolegice, mrs. pralni stroj.
ziher vsaj eno minuto (!! malo pred tem je moja rekla, da je pa ta mali zelo pametn pes) gledata drug v druzga, preden obema kapne, da tista stvar na drugi strani stekla ni njun odsev in da ziher ni prijateljsko. mackin rep se spremeni v tisto stvar za umivanje lask za dojencke, pes zacne neki brundat in skakat. in to je bilo to, od te velicastne interakcije med pasmama. ni glih prime time tv, ampak okej, vsaj dokazano imam, da sta oba butla. me happy.

Standard