cajt-pred-tagi

>da vidmo, kaj se dogaja tu

>par dni sem že pri moji, najprej je bila na obisku sestra od “one”, ki dela erazmus v lj. razlika te žene je ocitna. ko je študirala v lizboni se je nekok ucila ali pripravljala za izpite redno. pac, skozi celi semester. v lj pa.. recmo, da je prišlo do manjše spremembe. sicer je naredila cele 4 izpite (kredite, bolonjski sistem), manjkajo ji še štirje, na predavanjih je ne vidijo (razen na obveznih), pija na veliko (to je ostalo isto) in navaja se na gandjo. na portugalskem je malo težje dobit gandjo, bolj je razširjene hašiš. glede na to, da živi s štirimi tipi, da imajo polno stanovanje trave in da en izmed cimrov gradi na svoji mafijski mreži preprodaje trave, mislim, da ona nima problemov z nakupom te substance.
njena slovenšcina sicer šepa na veliko, ker itaq vsi govorijo angleško. da ni šla na tecaj je sicer bla napaka, ce se mene vpraša. zna povedat tiste stalne ne, ja, prosim, hvala, oprosti (ceprav nas veliko pravi sori), dolga kava brez (brez mleka, ampak izgleda je dost rect samo “brez”, hehe), dober dan, dober vecer, dober tek, hvala lepa, itd. torej, ta male stvari. stavek skupaj spravit pa.. mah dobro, ne gre ji, sicer pa ji tudi ni prevec do tega, da se nauci. se zgodi. zanimivo je, da vseeno ve, da ce naredi pavzo med besedama “hvala” in “lepa” v frazi “hvala lepa”, da se pomen spremeni. in ja, nekok na ženske cilja tale naša kolegica.
ena izmed njenih ugotovitev ob prihodu nazaj na portugal – v njeni skupini prijatlov je vedno vec punc, ki so s puncami, in vedno vec je fantov, ki so s fanti. (ne v množini, tko na splošno) in vsi so se poparckal za cas praznikov, svojo simpatijo pa je pustila v sloveniji, kar sta bila dobra razloga za prejšn dan, ko smo pili mojitote celi dan v bar shmoo.

cez par ur grema z mojo na novoletno fešto njenih kolegov. to jest, 18 folka, vsi njeni kolegi, poznam jih glih ene par pa še od teh mi dva niste prevec priljubljena, ker vedno hoceta nekaj od moje. najraj bi jo sred polne sobe (ker bomo v neki hiši blizu plaže, kjer se bo vecina stvari dogajala v eni sobi sredi hiše) pograbla in poljubla, tak da bo vsem jasno, da nimajo kaj iskat bliz moje. vsaj ne v TISTEM smislu. vsi vemo, kaj mislim, ne?

zadnje case se mi zelo dopade pesem “my love“.

Standard