cajt-pred-tagi

>bom ano novo!

>uf, pa se je zacelo leto ’07, a? upam, da ste lepo praznoval, da ste že zdravi, da so macki nehal umirat v vaših trebuhih in da je nekdo za vami pobrisal bruhanje s tal. (sem lepe volje zajle, ne?)

najina fešta je bila kul.

moram priznat, da se mi je kljub karaokam (portugalskim!) fešta dopadla. pijace je bilo na pretek (nekaj je celo ostalo še od lani in mislim, da bodo ponucal šele za naslednjo fešto), jedace tudi (saj ne da je koga zanimal, je bila pijaca prevec mamljiva), v hiši je celo bilo toplo (ali pa se nam je samo zdelo), folka je bilo malo po polnoci na plaži puno, in naslednji dan je bilo težko dobit prazno mizo za opoldanski kofe.

ja, plaža. da razložim. torej, fešta je bila v praia da mira (T, se spomneš one micene hiše, ki sem ti jo pokazala?) v stari hiši enga kolega. ta hiša je stara že oh-ho-ho, kar je vidno vsepovsod – tla so že cist kriva, stene tudi izgledajo že bolj pijane, wc hvala bogu ni vec na štrbunk (a je bil še pred parimi leti) in artifakti ribicev (predhodnh stanovalcev) so povsod. rjasto sidro namesto povštra? se zgodi.
torej, uletele sma v to mestece okol 19h, ni nas bilo še velik ampak so se pocas nabral. razen moje nisem poznala nikogar. to jest, poznala sem tri osebe, ampak še te sem vidla glih enkrat ali dvakrat pred tem. okej, ne bomo se pritožval. pivićko v roke in ugotavljat kdo je s kom (bil + je +bo) in zakaj so vsi tako mickeni. resno, na vsake kvatre se mi zdelo kot da sem na gilligan’s island. po detajlnem pregledu je imela hiša 11 sob (vsaka s posteljo), eno vecjo sobo (a la dnevna) z manjšo verandico, kuhinjo v zgornjem štuku in neko gril sobo v spodnjem (ja, na zunaj hiša izgleda mala, noter je pa kot kinder jajcka), in dve kopalnici, obe s tušem in wcjem. vsega skupaj nas je bilo 17, dva japonca nista prišla, ceprav se zjutraj nihce ni mogel niti spomnit, kdo ju je povabil.
fešta se je kao zacela šele, ko je prišla ena zelo glasna žena (kao najboljša kolegica moje, ampak zadnje case je bolj tecnoba kot kaj druga), ki je prinesla odojka (ne vem, kaj ja obsedenost portugalscev z odojki in cipicipsom) in dve velki home-made lazanji. odojka sem pustila za ostale, jaz pa sem napadla lazanjo. ocena pozitivna. potem pa se je zacela nocna mora: karaoke. vse pesmi so ziher že praznovale abrahama, ampak znali so jih še vedno vsi. na žalost je lastnik hiše tudi neki audio majster in je priklopu mikrofon, tako da so karaoke res bile glasne. takšnega dretja še v živlenju nisem slišala. resno. ena žena z mikrofonom (seveda tocno tista, ki ne pozna besedila, kaj šele peti), tipo brez majce in ubijalskim zadahom med vajo death metala, skakanje po sobi z bosimi nogami, ostali folk se pridušno smeji izza svoje flaše. in takole kar nekaj ur.

okol polnoci so se odprli šampanjci, vatrometa ni bilo tako da nismo imeli nic za gledat, smo se pa zato lupckal kar nekaj casa. ja pa no, ce nas je bilo pa tolko! fešta se je po polnoci nadaljevala isto, naredili so se tudi zelo pikantni shrimpi (kar je izgleda tradicija za novo leto. zanimivo. me like!)

in..
enkrat okoli 1h smo se odpravli na plažo. tradicija. Je (=lastnik hiše in zelo dobri kolega moje, kateremu je par ur kasnej povedala za naju) si je slekel majco in pijan laufal po plaži. tradicija. šprintal je direktno proti morju in 4 za njim, da ga ustavijo. tradicija. pitje ostalega šampanjca ob opozorilnem drogu reševalcev, da “jih ni ker praznujejo, tako da so si vsi sami krivi, ce se utopijo”. tradicija? mogoce, nisem ziher. aja, tu nekje sem še jast laufala za mojo, ker je bila na “rešla jih bom vse pa ce se jast zraven utopim!” misiji. ob normalnih razmerah ne bi imela nobenih pripomb in bi pac šla naprej narocit kofe, ampak ker je ta pametna mešala pijace je bila že par minut po novem letu ornk pijana. in smešna. hihi. v kao miru smo spili kofe v nekem baru na plaži (presenetljivo velik folka je bilo zunaj z istimi idejami), šli nazaj v hišo, kjer so se do konca ulili in okoli 7h celo šli spat. mene je zmanjkal par ur prej, plus moja je bila vesela, ko je prišla v (extremno trdo ampak) že ogreto posteljo. okoli 12h so zaceli ropotat s pospravljanjem (nekateri so spizdili že enkrat prej) tako da sma vstale še medve. moja z mackom do amena, jaz malo manjšim (nisem se ga do konca ulila, jebiga), vreck za smeti je zmanjkal takoj (vseen kok nazgravžno, vse je bilo razdeljeno na papir, plastiko/metal in steklo), na koncu smo si razdelili še stroške hrane in pijace, in zelo nerodno talanje pijace, ki je ostala. žgane pijace smo pustili tam, za naslednjo fešto pac, medtem ko je pivo moglo nekam jet. al se vrže v smeti ali pa vsak odnese par flaš domov. novoletno darilo, recmo temu.

in tak je blo. par jih je ostalo tam, ker so šli še par kitic oddremat, vecina pa domov (medve sma se prej ustavle še na eni plaži malo južnije in jo imele cisto zase).

ps- a kdo ve, zakaj mi system restore ne dela? vseen kaj probam, nic ne dela. prosim ne mi rect, da morem windowse še enkrat naložit. to se mi tak ne da, da se mi spljoh ne da!

Standard