cajt-pred-tagi

>vikend je le vikend.. lušta se mi viki kreme.

>vreme se je spet nekok skisalo. dežuje in wunderground ne napoveduje lepega skoraj do konca tedna. pišuka. pa tok fajn je blo že brez jakne okol hodit. zaj mamo pa jakno in dežnik.

par dni že nisem nic napisala. nisem ziher zakaj, mislim, da se mi ni dal. plus, nic tazga ni blo za povedat.
v petek je imela E bday, manjšo vecerjo smo imeli v comunidade (manjši sklop hiš za 80 otrok brez staršev). najedli smo se testenin z morskimi sadeži (še vsak eno rakovico smo dobli!) in dveh pratov tiramisuja. heh, na koncu je prišla E do mene in rekla, da je dobila dokaz, da sem res njena kolegica. kako? ker sem 3 ure preživela sredi najbolj glasnih otrok, kar sem jih kdaj srecala. (“i’m not a kid-loving person” is an understatement!)

v soboto sma šla z mojo na trg in po obveznem kofeju še v shopping za nove cote zanjo. danes ima njena šefica namrec predstavitev svoje knjige “sete mulheres de timor” v palaci galveias sredi lizbone. med gosti bodo tudi številni ambasadorji, in potrebno je bilo seveda kupit nove obleke. sma ji nabrale skupaj zelo kjut komplet. she be sexy.
cel dan me je leca v levi ucki zezala in zvecer je bilo že ornk prevec. uc sem mela tko rdec, da je bilo ornk cudno, da me farmacevt ni poslal direkt na urgenco. dobila sem samo kapljice. izgleda res ni vse tako grozno kakor izgleda. preostanek dneva in nedeljo sem preživela na pol slepa, s samo eno leco. svet je bil zanimiv. plus, fajn je bilo imet leco in rdec uc za izgovor, ko se mi ni dalo tistga njenga texta prebrat. hehe. bad me.

v nedeljo sma spale dolg, ona šla popoldan v gledališce, mene pa doma kap, ko sem vidla racun za elektriko. 45€! na osebo!! torej, naš racun je 225 evrov! .. da pojasnim zadevo. portugalci imajo en cuden sistem. v sloveniji placaš tolko koker si ponucal prejšni mesec. je še vedno tako? mislim, da je. no, tu pa si ob priklopu izbereš nek komplet in placuješ isto vsaki mesec. vsake pol leta pa pridejo preverit števc in pogledajo, ce si placeval dovolj ali premalo. (vecina nas itaq placuje premalo. ko sem bila še prostovoljka so nam enkrat dali racun za 160€. le moja je placevala premalo, dobi nazaj 18€.) no, in za nas so pogruntali, da moramo za nazaj placat malo bogastvo.
jebemti mrzla zima, placilni sistem edpja in butasta gradba hiš!

ps- je že kdo gledal film “shooting dogs“? mislim, da si ga grem danes v kafic cafe com arte ogledat. je v sklopu desetih filmov o cloveških in ambientalnih pravicah. današnji film je sponzoriran by ami.

Standard