cajt-pred-tagi

>romunke imajo neko poslanstvo v življenju, im(h)o.

>ena izmed prostovoljk (somucenic) v casu moje prostovoljne ‘službe’ je bila tudi romunka D. na portugalskem je slika romunskih žensk vse prej kot dobra. vecina jih ima za ženske, ki so prišle v državo samo zato, da si najdejo bogatega portugalca, se z njim porocijo in s tem dobijo novo in boljše življenje. portugalskim ženskam gre to seveda v nos in jih veselo klicejo prostitutke. in ne govorimo o “postmoderni courtesanki” (blog ne obstaja vec). (T, ti veš kam je ta šla?)
D je oboževala zlato barvo (na cevljih vecinoma), kratke majcke, pritisnjene kavbojke z zelo nizkim pasom (nek se vidi razkoš?) in dretje z visokim glasom. to zadnje mi nikoli ni šlo v glavo. ne pravim, da sem ostalo bolj razumela ampak je bilo tolerantno do neke mere. njeno dretje ob 4h zjutraj pa mi je šlo vedno v nos. in ušesa.
no, tudi ta romunka je ostala zvesta svojemu klicu narave in si ujagala portugalca, C. C je drugace zelo korektn decko, zanimiv za pogovarjat, familija dela dolge ure v svoji prodajalni tekstila, da si lahko privošcijo tisto velko hišo sredi mesta in eno vikendico na obali. no, D se je nesmrtno zatrapala (še vedno nisem cisto ziher, da se je res, me njeno obnašanje ni prepricalo) v C v svojem tretjem tednu bivanja na portugalskem. tretjem! in ostala je tukaj eno leto. ves ta cas sta ta dva preživela skupaj. vse vikende, vse vecere, vsa jutra, itd. na njeno žalost je ona imela svojo ‘službo’, ki pa jo je najveckrat prešpricala s takšnimi ali drugacnimi, najveckrat banalnimi, izgovori. recmo, da mi zaradi tega D ni bila najbolj simpaticna oseba na svetu. meni je bila bolj antipaticna kot kaj drugega. (maybe its me.)
najbolj se mi je dopadlo, ko je kot nora laufala po stanovanju in se drla, da ima uši. in ker (zacetek citata) “so njeni lasje njeno najvecje bogastvo” (konec citata) je seveda dobila popizditis, ostale v bajti pa napade smeha.. ko je ni bilo zraven, seveda.

hotla sem povedat tole: C dela v tvrtki critical software in ti so pravkar prodali varnostni sistem za mejno kontrolo devetim državam evrope (med njimi je tudi slovenija). sem rekla, da je C dober decko.

aja, trenutno C in D živita v budimpešti. C se je zaljubil v tisto državo in je že odprl neko vejo criticala tam, D se pa nazaj sem mudi. hum. staying true to her calling, id say.

Standard