cajt-pred-tagi

>telenovela potniškega prometa, epizoda #1

>ker je naše vreme zadnje čase sranje od sranja se na daljše razdalje zapeljem z avtobusom. to jest, nekdo drug me pelje, jaz samo čakam na mojo postajo in se izogibam starim ženicam, ki morajo morajo MORAJO stati pred izhodom še preden je naslednje postajališče na horizontu. vsi namreč čakamo na postajališče, ki je ali pa ni, blizu naše destinacije.

pripomba #1 na linije javnega prometa coimbre – postajališča na nemogočih mestih!
nekatere postaje te pripeljejo čisto do vrat štacun sredi mesta, kjer še miniji komaj obračajo, zato avtobusi zelo velikrat povzročijo prometne zastoje. ker so pač velki v pm, uličice pa niti ne tolk. (hence, pomanjševalnica) seveda se nad tem ljudje pritožujemo samo, če niso namenjeno v eno izmed teh trgovin. saj nismo nori.
zgornji paragraf je extrem v eno smer, extrem v drugo smer pa so postajališča, ki niso niti v omrežni skupini destinacije! mal pretiravam, ampak včasih dobi človek tak občutek. največkrat, ko dežuje. obstajajo postajališča, ki so oddaljena še vsaj dodatnih 20min hoje do destinacije. kaj točno mi je vožnja z busem pomagala??

a ne morejo par postajališč prestavit mal naprej, par mal nazaj in zglihat situacijo?

Standard