cajt-pred-tagi

>bližnje srečanje z vlakom

>včeraj me je sredi mesta, sredi KRIŽIŠČA, skor zbil vlak.
“vlak sredi križišča” bi bilo celo normalno, če bi skozi križišče šla želežniška proga, če bi le-to uporabljali na veliko vsaki dan (vsak parkrat na dan) in če bi ta proga bila nekok označena. mislim, da obstaja par prometnih znakov za takšne zadeve.
no, proga res obstaja, uporabljajo jo glih enkrat na leto (ČE!) in označena ni popolnoma nič.

da razložim situacijo – ura je okol polnoč. dežuje. temno je. skor nobenga ni zunaj ali na cestah. moja me pobere, naredima u-turn, pelje počasi, ker se sproti še francosko pozdravljama (preveč podatkov?).. in zaslišima policijsko sireno. nobena nima pojma od kod naj bi prišla, ker ne vidma nobenga policijskega avtomobila. pelje lepo naprej, še vedno počasi, ker je tudi luč na semaforju bila rdeča. potem zagledama policijski avto in skozi okno nama policaj nekaj maha. moja gre še malo bolj počasi, “kaj nam ta hoče povedat kaj?” in potem zagledama sprednjo stran lokomotive. čisto blizu. tko ene 5 metrov stran. ona se zadere, jaz se zaderem, ona na gas.
meni se je kmalu celotna situacija začela zdet malo smešna. lokomotiva ni imela prižganih niti sprednjih luči! folku so pokazal, da se tam nekaj dogaja, samo s tistim policijskim vozilom, kjer je policaj mahal skozi okno.
moja pa je tole si vzela malo bolj k srcu. “skor me je kap! pa to je možno le v tej zagamani državi!” (tu sem ji malo prikimala, hehe)

na strani 360portugal si lahko ogledate quicktime panoramo omenjenega križišča. obrnat se morte za 180 stopinj, da ga vidite bolj natančno. vlak je prišel iz smeri parka (tam, kjer je na sliki malo več dreves), medve pa iz nasprotne strani (tko kot pač grejo avti).

aja, zakaj je ta vlak bil tam? peljali so vagon iz postaje coimbra parque do postaje coimbra-a. coimbra parque je postaja, ki jo uporabljajo samo parkrat na dan, samo za eno destinacijo. in je tam, kjer je že napisano v imenu. v parku. blizu nekega parka. kdo je gradil mesto se je glede tega malo zmotil, če se mene vpraša.

na maps.google si lahko pogledate neobstoječo linijo, na kateri sma se včeraj znašle.

Standard