cajt-pred-tagi

>kaj potrebuje google, da bo aplikacijska ninja

>sicer veliko ljudi pravi, kako so guglove aplikacije (kolendar, dokumenti in tabele, reader, itd.) fenomenalne, ampak jih jaz osebno ne uporabljam velik. pač nisem vedno povezana z internetom (čeprav pravijo, da je blueberry dobra zadeva), in večino stvari imam najraje zapisane v beležki. tudi telefon (katerega nosim res čisto povsod zraven) ima funkcijo kratkih opomnikov, kar mi zadošča.

se pa strinjam z delom lifehackovega seznama stvari, ki bi jih nekatere od teh aplikacij še potrebovale. že sedaj so skoraj perfektne, a vedno je prosto za izboljšave. napisala bom samo predloge za gmail, ostale najdete tam. enkrat sem se že razpisala o gmailu, pa se dajmo še enkrat.

sortiranje – sortiranje emajlov po datumu, velikosti, pošiljatelj, itd.
razdeljeno okno – mogoče ne bi bilo potrebno iti ‘ven’ iz inboxa, ko odpreš pošto. maš inbox zgoraj in pošto spodaj. ali levo in desno.
drag & drop – so predlagali pri lifehack, meni tole ni nujno potrebno. bi blo fukish, ampak se da preživet brez.
več attachmentov naenkrat – zakaj je potrebno vsazga posebej obkljukat, če pa jih lahko označimo več naenkrat?
progress bar – ja, tudi meni včasih ni jasno ali gmail dela ali ne dela, ko hočem uploadat kakšno malo večjo datoteko. saj ni potrebno, da je fancy stvar, ravno tolko, da vem, da bo šele čez 5min.
boljša integracija z koledarjem – ne uporabljam koledarja, tako da me tole ne zanima preveč. ampak, izgleda je potrebno imet neko extra stvarco, ki vam omogoča dodajanje v koledar direktno iz gmaila. res je, ni preveč uporabno.
unthread – (ne vem, kako je tole prevedeno v slovenščino) moram priznat, da se še vedno nisem preveč navadla na tele ‘pogovore’, a s časom tudi to pride. izgleda pa bi nekateri že radi imeli opcijo, da se emajli z istim subjectom ne pogrupirajo v ‘pogovor’. se strinja.
opozorila ob novem sporočilu – že od samega začetka uporabljam gmail notifier, ki deluje tako na iex in ff. tu je lifehack malo zadaj, se mi zdi.

.
.
.

vse to na stran, mislim, da je google na dobri poti do ninja statusa. za uporabnike pa tudi že vemo, da nismo nikoli zadovoljni.

Standard