cajt-pred-tagi

>kratki spomini na brazilijo..

>pred parimi leti sem se odpravla na enomesečni izlet po braziliji. sicer sem največ časa preživela na severu, natančneje v mestu recife, a sem proti koncu vidla tudi ostale znamenitosti, npr. olinda, salvador, bahia, rio, curitiba, pa četudi zelo na hitro. kaj čmo, en mesec pa spet ni tako zelo veliko.

na ta čas me, poleg kar nekaj fotografij in dobrih spominov, spominja tudi brazilska glasba. (ne, kontinentalna portugalščina ni podobna brazilski portugalščini) iz brazilije prihaja največ samba glasba (axé), glasba polna ritmov in najbolj značilna za karneval, ki te ne pusti pri miru, če jo slišiš v klubu. sicer je skupin veliko, a meni so najljubši daniela mercury, ivete sangalo, sledijo o rappa (bolj rock, reggae) in tudi kid abelha.

kid abelha je skupina z dolgo zgodovino (prvi album so izdali daljnega leta 1984), a o njih ne vem veliko. biografijo si lahko preberete na njihovi uradni strani, ki pa je na žalost samo v portugalščini. (wiki)
spominjam se biti v japonski restavraciji, pivo skol (ki ga zaradi visokih temperatur tudi pozno zvečer dobite na mizo v ‘steklenici prirejeni ohlajevalni obleki’, nekaj a la) in extremno velki pano, kjer so vrteli koncert te skupine. mtv unplugged varianta.
njihova najbolj znana pesem je še vedno “como eu quero” (kako si želim), izdali so jo namreč že na prvem albumu.

dobra easy glasba. me like.

Standard