cajt-pred-tagi

>festa das latas – sedem dnevni sprejem brucev se začne 25.10!

>v četrtek se v coimbri začne “festa das latas“, oziroma krajše “latada”.
latada naj bi pomenilo “sprejem brucov”, torej eno veliko brucevanje, je pa v resnici en teden fešte, kjer se ga bruci in ostali napijajo do kome in naprej.
program fešte se skozi leta ne spreminja veliko. kulturnega dela se ne udeleži skoraj nihče (razen recimo erazmusov), brucev in brucevanj je vsepovsod puno, bendi le zamenjajo dan nastopa (orishas spet pridejo, a letos bodo igrali na sredo in ne na soboto). rezultat te večdnevne fešte je vedno enak – puno skomiranih študentov po mestu, moja se bo spet pritožvala nad hrupom (okej, je res, da se zelo dobro sliši vse kar se dogaja na drugi strani reke), in reka bo spet polna vizičkov iz lokalnih trgovin. še ena tradicija je vsakoletna napoved svetovno znanih glasbenikov, ki par dni pred pričetkom fešte “zbolijo”. enkrat naj bi prišla skin, letos justin timberlake in bob sinclair. še ena tradicija: skoraj vsako leto se organizatorji skregajo med seboj, o čemer se govori tudi mesece po koncu fešte.
karte so že v prodaji, cene so zmedene (skoraj vsak dan druga cena), če si kupite “sezonsko” prišparate 25€. sam tko btw.

video 1video 2video 3

kljub nejevoljnosti delit avtobus z pijanimi študenti, ki imajo navado pokazat večerji kaj se dogaja po svetu (beri bruhat), pa se vseeno veselim – kolegica iz brazilije me pride obiskat! yay!

festa das latas 2007

Standard