cajt-pred-tagi

>John E. Jones III je faca!

>po eni strani mi je digg postal že dolgočasen, ker so na prvih straneh vedno ene in iste zgodbe. apple, bush, daily show, ipod, iphone, leopard, apple, apple apple, lolcatz, in podobne mojstrovine. danes pa so me diggovci prijetno presenetli.

13. novembra bo na tv postaji nova (hčerinska postaja pbs-a) dokumentarec z naslovom “judgement day“. gre se za proces kitzmiller proti dover.
leta 2004 so se v malem mestecu dover v zvezni državi pennsylvania na neki šoli odločili, da bodo morali profesorji svojim dijakom prebrati sporočilo, da poleg darwinove teorije o evoluciji obstaja tudi neka nova, ki se ji reče – vsi skupaj – inteligentni dizajn. starši in profesorji so se uprli šolskemu odboru, jih peljali na sodišče in tam se je zgodilo zgodovinsko sojenje (vsaj kar se te teme tiče). še bolj zgodovinska pa je bila razsodba sodnika John E. Jones III, katerega je imenoval sam george w. look-at-me-daddy bush.

kaj je inteligentni dizajn (=ID)?
in a nutshell – bog, to extremno inteligentno bitje, se je en dan zbudil in nas, in vse kar je živo in neživo, ustvaril v svojem photoshoppu. potem se je še malo igračkal v 3d maya in ta-taaa! evo nas! okej, bodmo resni. ID je trditev, da so nekatera bitja in stvari v univerzu najbolje razložene z ‘inteligentnim vzrokom’, to jest, da nima evolucija čisto popolnoma nič zraven. krava je taka lepa krava, ker je nekdo/nekaj (*cough*bog*cough*) to tak hotlo, in ne ker se je razvila iz… predkrave. in mi smo face, ker je nekdo/nekaj (*cough*bog*cough*) to hotlo, in ne ker smo se maljarde let razvijal iz one župce in bakterij in nekateri tudi iz opic, kar je še dandanes vidno po številu dlak na hrbtu. blyakh.

kaj je evolucija vemo vsi. (preberi zadnji del zgornjega odstavka)
najbolj znani zagovornik evolucije je, seveda, richard dawkins. sicer ne smemo pozabit na maljarde in maljarde folka po svetu, ki se z njim (in čisto preprosto kmečko logiko) popolnoma strinjamo, ampak on je le najbolj glasen. to, da ima vsake tolko pred ustmi tud mikrofon pomaga. na youtube se najde veliko videov o njegovih govorih, intervjujih, itd. meni sta najbolj všečna “what if youre wrong?” (za katerega veliko ljudi pravi, da se je izognil vprašanju) in intervju z tele-evangelistom tedom haggartom iz njegovega dokumentarca “root of all evil”.

kljub temu, da bi radi verjeli, da je ID le ameriška muha (čeprav so podobne trditve znane tudi iz drugih svetovnih religij), pa k nam prihajajo zaskrbljujoči rezultati lanske ankete iz velike britanije. več kot polovica vprašanih namreč zanika evolucijo. wtf?! britanska vlada je v odgovor letos prepovedala učenje ID v šolah, prav tako švedi.
če vas res tako zelo zanima, kako naj bi življenje nastalo po principu tega dizajna (znan tudi kot creationism), je najbolje se odpravit na obisk creation muzeja. tam nam biblijo predstavijo DO-BE-SED-NO! sicer ne bo tako zanimivo, a muzej si lahko ogledate na temle flickr accountu.

John E. Jones III je razsodil sledeče:

“The overwhelming evidence at trial established that ID [intelligent design] is a religious view, a mere relabeling of creationism, and not a scientific theory.”

test inteligentnega dizajna

ps- do danes sem mislila, da je predpogoj včlanitve v ta skrivni klub čaščenja inteligentnega dizajna biti vernik, ampak izgleda ID ni po godu niti nekaterim vip osebam v vatikanu.

Standard