cajt-pred-tagi

>hm, danasnja sobota se je zacela dokaj razgibano!

>nujni opravki so me danes iz postelje spravli ze nekaj po 10. uri, kar je zame za soboto izredno zgodaj. ampak, ce je treba, je pac treba. ko sem se skobacala iz postelje sem se se nekaj pritozevala (spanec ni tako dober padel, kot bi bil mogel), ko pa sem stopila skozi vhodnja vrata me je slaba volja minila.
danes je izgleda bil v coimbri, temu ob vikendih dolgocasnem mestu, poseben dan. dan nekega marketa. ulica, ki povezuje drugi najbolj znani trg (praça 8 de maio) in tisti ta najbolj pomembno tocko mesta (portagem), je bila polna ljudi v narodnih nosah, vse je bilo prepolno taksnih in drugacnih rastlin (zelenjava in roze so prevladovale) in mnozice turistov so se, skupaj z nami neosvescnimi domacini, cudile kaj se dogaja v tem, drugace extremno zaspanem, mestu.

prvi prizor marketa in prva slika mojega najljubsega nabiralnika guiseppe, zvesti prodajalec casopisa Cais

je pametno met sir tkole na vrocem? pol kile sladkega kruha za 2 eura


z zvocnikov je odmevala jazz glasba, med turisti so se mesali domacini v euro 2008 majicah (tekma s turcijo je sicer sele ob 20h, ampak to se ne pomeni, da ne morejo kar zajle zaceti s festo!), obcina je imela na pca 8maio neko prireditev s skupino bobnarjev, in kasneje se jim je na tej isti, ze itaq prepolni, ulici pridruzil se mali dixieland band, ki je s svojim igranjem delal reklamo za dixieland festival naslednji vikend.

seveda ni manjkala niti draga bio hrana roz in navijacev je bilo puno

od kod se je vzel ves ta folk?! praça 8 de maio, polna folka


skratka, danes mi je bilo prvic po zelo dolgem casu kul vstat pred opoldnevom, jet na jutranji kofe (ali dva) in v pomirjajocem hrupu prebrat vcerajsni casopis.

nove salce v kaficu santa cruz so kjut dixieland here i come!

..in ja, jutri lahko vajo ponovimo.

Standard