cajt-pred-tagi

>imela sem kraljevski obisk 2 noci in 3 dni

>v nedeljo proti veceru sem na busni pobrala carico, pri meni sma odlozle njeno potovalko (spakirala je za vsaj tri tedne oblek!) in se, pred koncertom coffee couple benda (tako kot prvic se mi tudi tokrat niso dopadli) in rose passos, dobile z mojo v italiji za hitro porcijo paste z lososom.

ker sem pac working class je bilo v pondelk potrebno jet delat, in glede na to, da se temperature med 9 in 12h visajo extremno hitro, sem skoraj zgorela v working clothes (=dolge hlace in cevlji). ce bi pod tusem lahko ostala eno uro, bi. tako pa sma se (pac enkrat po mojem dremanju) odpravile v trgovino po cips, bolo de arroz in flaso martinija, vse skupaj odnesle na tiste male pomole ob reki mondego in tam prezivele preostanek popoldneva. glede na to, da se je stemnilo in da nama je kao zmanjkalo pijace, sma sle nazaj v mesto, v kaficu kuple zame pivo in carica si je sla po flaso sampanjca (sostanovalka ga je imela v hladilniku ze kar nekaj casa in se strinjala, da je res nujno potrebno ga spit). ker bi bilo malo cudno med vsemi tistimi turisti za mizo kafica pit sampanjec sma sle na pra├ža do comercio, kjer so neki studenti praznovali pac nekaj. ta trg je med domacini znan kot zbiralisce potepuhov in to se je dokazalo skoraj takoj, ko sma se vsedle. na nekem spimpanem kolesu (ja, kao) je po trgu krozil nek tipo (kasneje se je predstavil kot paulo), ki je vsake tri kroge uletel po se en pozirek sampanjca. enkrat kasneje je priso fehtat se za kolege, ki pa so svoje pozirke dobil sele, ko so se vsedl 1m stran od naju. ce ne bi imel zraven onga ta extremno kjut peseka (ki ima rad pivo, btw!) bi jih poslala v pm, tako pa.. eh, i are weak, carici pa izgleda ni bilo tezko delit svojo pijaco.

torek je bil dolgocasen. jst sem zjutri sla delat in pustila njo, da spi “kot bog”. po koncanem sihtu in posedanju v svetem krizu sma se odpravile na busno, kjer se je vsedla na bus za lizbono. nazaj gledat ni bila opcija.

(@carica: posli slike!)

Standard