cajt-pred-tagi

>mini slovarcek moje portugalke

>z mojo sma skupaj ze skoraj tri leta (jezus marija), in v tem casu se je naucila bore malo nasega .. eeem… zanimivga jezika. noum rekla, da je lepi, ker imamo “ene par” res cudnih besed, a ne? najvecji razlog tega je, da se vecino casa pogovarjama v anglescini in portugalscini, ceprav je z moje strani med kregranjem in pri kletju najveckrat uporabljena slovenscina. vsaj nekaj.

prejsni dan pa si je med cakanjem na paello vzela tistih 15min casa (kuk so pocasni!) in naredla seznam besed, ki jih a) pozna, b) zna uporabit v stavku in c) zna izgovorit ampak nima pojma kaj pomenijo.

stevila od 1 do 10, vecina osnovnih barv, dobro jutro, dober dan, dober vecer, lahko noc, lepa, kava z mlekom, na zdravje, voda, pivo, mleko, oprosti, hvala, prosim, dober tek, hvala enako, budala, itak, te pa nic, kaj si ti ja nor (tu ponavadi rece samo “kaj si ti” in potem me gleda zmedeno, ko odgovorim “ana”), p*zda materna, fukjen (izgovori fukjA), kisla smetana (izgovori smetlana), buhteljni (izgovori buKtelni), ajvar.

enkrat sem ji rekla, da naj za foro hipoteticno naroci kavo. izpadlo je nekako takole “kavo z mlekom. eeem. prosim! … eem. hvala!” (klicaji pomenijo, da se je besedo skoraj zadrla.)
kjut.

Standard