cajt-pred-tagi

>in ne, v to ceno se ne steje masaza.

>prejsni dan sem v zurnalu prebrala nekaj o cenah pic v ljubljani. da so po zaslugi nekega, stoposto razpickanega, bralca nasli pico, za katero so v tisti, sram jih bilo!, piceriji zahtevali vec kot hocejo v centru dunaja. (in vsi vemo, da je dunaj glede pic THE place to go. kao. oziroma sploh ne. whatever.)
spravili so se v vse mozne picerije nasega glavnega mesta, poprosili eno malo in eno veliko margarito, si zapisali ceno, doma spravili v licno excel tabelco in zmajali z glavo. le kako si pri tunnelu upajo zahtevat celih 10 centov vec kot na dunaju? halo?!

ker mi je pica kul jo jem tudi jaz. d0h. kdo tocno ne mara pice?! in na portugalskem je bila tale ljubezen malo draga. v coimbri, sploh ne glavnem mestu drzave (mislim, da je po velikosti sele na petem mestu), so pice v tisti eni dobri piceriji (originalno poimenovana italia) od 7€ naprej. pica stirje letni casi (oziroma, della casa) je ob zadnjem obisku stala celih 10 eurov in 50 centov. in ne, v to ceno se ne steje masaza. in ja, vedno ob placevanju racuna sem omenila, da so v sloveniji pa pice manj kot 5 eurov, pa se dobre so! kar se za nekatere picerije dol (beri na portugalskem) ne bi moglo rect. ali premastne, prepolne, preslane, pretanke, (dodaj se par preseznikov), le redko so trofili tisto magicno kombinacijo.

poleg “navadnih” picerij seveda obstajajo tudi telepizza (halo pica pac), kjer je najcenejsa mala 6€ in najcenejsa druzinka 20.15€ (ob sredah 50% popusta!). v tej kategoriji pa je absolutni zmagovalec veriga pizza hut, kjer je navadna pica lahko tudi 20€, in vsak dodatek se nadaljnih 80 centov.

tako da.. zurnal, prosim ne pickaj se, ce placas CELIH 7.20€ za eno pico. to je za nekatere extremno poceni.

Standard