cajt-pred-tagi

>mb vs lj

>ko sem se preselila nazaj v slovenijo je bila prva tocka na mojem spremenjenem zivljenskem planu “stanovati v lj”. kaj cem, lasko pac ni neka prestolnica. ce se res ne menimo za pivo, to jest.

spomnem se debat na koncu srednje sole, ko je vecina sosolcev in sosolk hotela spizdit studirat v lj. nas 5, ki smo se spravli v mb, smo jih “obtozeval” elitizma, da so “picke” in ovce. da mb je bolj kul in sploh “tak fejst nor”. da se tam vse dogaja. in tudi se je. za studente je mb super plac. dogaja se vse in se mal. pekarna je vedno zakon, v kibli smo viseli vsi, satchmo ima nekaj za duso, tako’s pa za trebuh.
po enem letu smo cisto vsi imeli mb naglas. tega se se do danes nisem znebila, kar mi je celo zelo kul. nea, nena, vun, trdi o, ftrgaj, itd. brez tega ne bi blo mene.
zato je bila tudi ena ideja jet stanovat v mb. ampak.. kaj pa vem. ce clovek ni student mb izgubi tist svoj “tak fejst nor” car. zur se vedno je, to je bilo dokazano vceraj. ni ga cez mb zur! ampak sluzbe pa so vse nekok v lj.
jebena lj.

in tako sem se spravla iskat. iskanje sobe ali garsonjere ni prevec lahko (ali priporocljivo) iz drugega konca drzave, clovek si more to ogledat preden podpise karkoli. pa tudi ce se gre za verbalni podpis.
na zalost je moj tajming malo off (kakor za velik stvari zadnje case, opazam), ker sem prisla ravno, ko so studentje vse pobrali. naslednja hunting sezona naj bi bila enkrat februarja. nekje po prvem semestru, ko bodo nekateri studentje obupal in/ali se bodo tiste casovno prisiljene najete sobe oddale naprej.

zaj, ko listam po virtualnem salomoncu, mi v glavi odzvanjajo isti stavki kot takrat v srednji soli. ampak tkole, between you and me, imam zajle zeljo bit del elite. ce druga ne, da vidim kako je celi dan poslusat “cao” in “zivjo”.

in tocno vem, da ko bom nekje slisala koga kaj po mariborsko povleci, da se mu bom nasmehnala in boma s pogledom opravla ritual skrivnega handshake-a. jst in ti, midva vema kje je fajn.

Standard