cajt-pred-tagi

>ob svetlobi halogenske luci pasejo bolj kot rusko pivo

>odkar so si speakerji na radiju oxigénio zadali v glavo, da je potrebno vsake 15min povedat, koliko stopinj imajo v lizboni (ponavadi vec kot 25C) in da pri njih pa ne dezuje.. ja, bloody f*cking juhu for you, assholes!.. no, sem se nekok prejsni teden odlocila, da tega brezveznega radija ne mislim vec poslusat.
na zalost pa jih se vedno vsako jutro prizgem, ker imajo dopoldan dalec najboljso glasbo. slovenski radiji me ne ganejo sploh, sputnik ima zadnje case veliko prevec ooontz oooontz oooontz ooooontz glasbe za moj okus, soma fm pa tudi ni za moj trenutni ritem.

no, in danes so mi spet (ne, RES me ne briga, da imate ze zajle 23C!! f00k off!) postregli z zelo dobrim komadom za jutro. skupini se rece belleruche, in bi jih najbolje opisali kot sarah vaughan, django reinhardt in cut chemist, ki so obticali v dvigalu z ruskim pivom in sample masino.
njihov debut album “turntable soul music” (dolpoteg) je mix komadov narejenih v noceh navdihnjenih z rumom, vecino texta so napisali na vlakih, taxijih in zadnjih sobah temacnih kaficev po veliki britaniji.
spodnji komad nosi naslov “northern girls” in je fenomenalni za delo v pisarni brez okna, kjer je edina svetloba halogenska luc.

I thought that we made it clear
I was never to change my mind
You’ve become so precious dear
But you’ve got to leave this behind

Standard