pa dajmo resit svet

>paranoia ftw!

>danes se je spet pokazala prava moc interneta.
ze od prej mi je bilo znanih par primerov, ko sta se reddit in /b/ skupnost spravli skupaj in pomagali najti pogresano osebo (cctv slike se izgleda hranijo tudi na internetu), krivca za prometno nesreco (viden je bil le zelo mali del logotipa na avtu, s primerjanjem imen sp-jev v okolici kraja nesrece in pomocjo google street view so nasli tipa), ebay prodajalca, ki je namesto racunalnika poslal opeko (dobili so vse njegove kontaktne informacije in na koncu tudi racunalnik), itd. primerov je kar nekaj in cisto vedno me osupnejo. po eni strani me osupnejo, po drugi pa malo prestrasijo (paranoia ftw!), ker sedaj je res vsem jasno, da je zelo veliko nasih osebnih podatkov dostopnih tudi iz kleti na druga strani sveta.

paranoja gor ali dol, danes so se g33ki sveta spravli skupaj in dobili tipa, ki je z mosta vrgel psa, zadevo posnel in potem objavil na internetu. (ja, tudi taksne stvari se dogajajo.)
videa sicer nisem sla gledat, ze samo branje komentarjev mi je dalo knedl v grlo (istocasno mi je tudi nekaj padlo v ucko, kdo bi si mislu?!). glede na komentarje so v procesu odkrivanja njegove identitete nasli ip stevilko, s katere je bil uploadan video, lokacijo mosta, karate klub kateremu pripada (napis na zgornjem delu trenirke), in njegovo fejsbuk stran (no, tu so se na zacetku malo zmotli in nadlegovali napacnega. ups?). na medije v litvi je potem bil poslan mejl z linkom do videa in moznim imenom tega tipa, isti mejl je sel tudi na centre proti zlorabi zivali, itd.
v manj kot 24 urah od linkanja videa na reddit, je policija tipa tudi nasla, grozita mu denarna in zaporna kazen.

fuck yeah!

EDIT: oni peso je ziv!

Standard