dogaja dogaja

>Pustni Yu Go! (16. februar ob 21h @ Kino Šiška, Lj)

>Tokratni YU GO! dogodek se bo izjemoma zgodil na torkov in ne na četrtkov večer – svetega pustnega duha bodo namreč v Katedrali Kina Šiška blagoslavljali notorični reški rock provokatorji LET 3, ministriralI pa jim bodo njihovi reški dekliški novovalovski podmladek Larve in ljubljanski stoner rockerji Carnaval.

LET 3
Svečanost ob reizdaji legendarnih prvih dveh albumov »Two Dogs Fucking« in »El Desperado« bodo LET 3 nadgradili z akcijami za popolno reformacijo katoliške cerkve in pri tem v boj za spremembe angažirali vse svoje ude. (več..)

LARVE
Dekliška trojica, ki je še v rosnih letih resno vdihnila duha novovalovskih osemdesetih in se navzela zvoka in imidža Siouxsie & The Banshees, Stranglersov, Borghesie in drugih takratnih junakov, da ga zdaj na svoj simpatičen način skozi naivno-iskrive tekste obuja v novem mileniju. (več..)

CARNAVAL
Ljubljanska rock zasedba je lani izdala medijsko hvaljeni prvenec z naslovom »2« (3. Najboljši domači album po izboru Radia Študent), o sebi pa pravijo : intelektualni stoner rock bend na preži za subverzivnostjo in z veliko željo po sublimiteti. (več..)

Ob nedavni serij koncertov v Rupi, legendarnem prostoru za vaje zasedbe LET 3, so številni mediji albuma »Two dog fuckin’« in »El Desperado« označili kot ključna za reško in hrvaško diskografijo; in še danes, po dveh desetletjih, zvenita enako močno in prepričljivo kot v času nastanka. V teh letih je skupina LET 3 marljivo gradila svojo kariero koncertne underground atrakcije. Poleg prvega posnetka na kompilaciji »Rijeka–Pariz–Texas« so LET 3 z objavo debija pokazali svojo zastrašujočo avtorsko moč, ki so jo novinarji prepoznali že takrat, in album, kljub hudi konkurenci (PartiBrejkers, Lačni Franz, Disciplina kičme, Gori Uši Winetou …), proglasili za album leta.

Standard