everyday yapyap

>ko bi ti mala crna skatlica morala olajsat zivljenje, pa ti ga ne. sploh.

>malo pred odhodom do meckatorja siska je @opica rekla, da se njen router obnasa kot switch. sicer se mi je nad glavo zasvetla zarnica, ampak le za par nanosekund, tako da je bil najmanjsi problem jo ignorirat.
mogoce ne bi bla smela.

enkrat aprila sem namrec nabavla router. cisco nekaj nekaj, za malo manj kot 40ojrof. moja edina zahteva tega routerja je bila, da sem lahko na internetu tudi, ce nesem komp v kuhinjo. kot pri vecini drugih stanovanj (po mojih izkusnjah) je tudi pri nas v kuhinji najdlje in najboljsa svetloba. v stanovanju smo trije in vsi smo na internet povezani prek kabla. kabel konstantno okol nosit je bedasto. parkrat se je tudi ze zgodilo, da je prisla k meni #mabebi in potrebovala internet. smo izklopli pri meni, vtaknal kabel v njen komp, ko je ona opravla svoje smo vajo ponovil v obratnem vrstnem redu. ni sicer zelo zamudna stvar, je pa nadlezna. torej, se en razlog za nabavo routerja.

instalacija je sla skoz brez problemov, nastimal smo fenomenalno ime mreze (virusgratis) in se boljse geslo (ker je pac cimer reku, da ga mormo imet, ker.. ne bom nikol vedla zakaj. itak imamo flatrate, zakaj te briga, ce kdo uporablja nas net? anyway.). prvi dan dela super, pocutimo se 5kg lazji, v kuhinji se s cimrom parkrat srecama s kompoma..

..in potem pride cimra.

“ana. zakaj jaz nimam interneta?”

problem je bil sledeci: cimer kar naenkrat ni vec imel neta preko kabla. ce je bil vklopljen router mu je delalo fenomenalno. ce je bil vklopljen router cimri ni delal internet. ne prek kabla in ne prek routerja. meni je net delal v obeh primerih. (I WIN!)
po parih dnevih konstantnega tezenja za izklop in vklop routerja je meni prekipelo (nekdo lahko ima zelo tecen glas in se bolj tecen izraz na obrazu), tako da sem ga vceraj nesla nazaj.

denarja pri comshop ne vracajo, zato sem vzela 10 metrov kabla. boga 2 ojra drazji kot 5 metrov kabla, kje je tu logika? se vedno je manjkalo robe za 20 ojrof, tako da je prodajalec noter vrgel se neke logitechove zvocnike (niso slabi) in paket cdjev. sicer bi raje imela dvdje ampak se mi ni dalo se enkrat skozi proces storniranja racuna.

upam, da bodo sosedje kmalu spet vklopli internet (sedej wireless ftw!), ker mi je mal cudno se premikat samo v radiusu desetih metrov.

Standard