everyday yapyap

>"ce ne bi bilo tam golmana, bi bil gol." #wc2010

>bzzzzZZZZZzzzzzzzz bzzzzzzZZZzzzzzzzz BZZZZZZZZ

o nogometu se zadnje dni veliko govori. oziroma, o nogometu se govori ze odkar je slovenija premagala rusijo in se kvalificirala za svetovno prvenstvo. (urnik tekem)
in kljub temu, da sem na fejsbuku kliknila na gumb “like” na strani nogomet za punce, moram priznati, da nikoli nisem bila prevelika navdusenka nad tem sportom. recimo, da se mi zdi (ne vem tocno po kateri logiki) bolj smotrno gledat 10 do 12 tipov/zensk, ki poskusajo spravit zogo v kos (kosarka) ali v gol (rokomet). mislim, da zato, ker je igra bolj dinamicna, vec se dogaja. pri nogometu pa 20 (+ dva golmana) laufa gor in dol po skoraj ~105m dolgem in ~70m sirokem igriscu (v bistvu se niti ne morejo zmenit za uradno dolzino in sirino igrisca, tolko o resnosti tega sporta, a ne?), vsakih par minut se dotaknejo zoge in v vseh 90 minutah igre najveckrat do gola sploh ne pride.

BzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZzzzzbbbbbbbbbbzzzzzzZZZZZZZZzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZ

a vseeno.
slovenija je drugic na svetovnem prvenstvu, hrvaska nas gleda s kavcev v dnevni sobi (dajmo bit mal tecni in-your-face patrioti), v juznoafriski republiki imajo zimo tako da so temperature pod 20°C, igralci severne koreje dobro skrivajo strah pred delovnim taborom aka motivacijo za zmago, in svica je pred parimi urami premagala enega izmed favoritov, spanijo.

bzzzzzzzzzz. BZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzbbbbbbzzzzzzzbbbbbbbbZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

v petek ima slovenija drugo igro, tokrat so nasi nasprotniki americani. za te mi pravijo, da imamo bolj slabe sanse, nekje okoli 30:70. ne prevec dobra napoved, ampak glede na to, da so remizirali z anglezi (okej okej, po napaki britanskega golmana, ali ipaq), potem izgleda ze je nekaj na tem. sploh zato, ker so kot drzava, kjer se gre vse za BIGGER BETTER BOLDER, v kar nogomet ne spada sploh!, totalni outsiderji. ce nogometu sledi 5% njihove populacije, potem je to extremno optimisticna stevilka. ampak, imajo pa nekaj, kar slovenija se nima cist tocno poslihtano: patriotski duh. to mislenje, da njim bo pa uspelo, ce le dovolj dobro verjamejo v to. (pred tekmo malo pomolit ne skodi.) k sirjenju tega duha so se spravli tudi virtualno: po twitterju se siri ti. #hatesloveniaweek, aka kako slovenijo prikazat v najslabsi mozni luci v 140 znakih ali manj. seveda so iznajdljivi americani zaceli z naso obalo in jo primerjali s svojo. nas odgovor je vseboval besedo “oil”, ostalo si lahko zamislite tudi sami. sploh pa, mislim, da je nase delo z #hateamericaweek VELIKO lazje.

BbbbbbzzzzzzzzzzzzzbbbbbbbbzzzzzzzzZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz

vreme za konec tedna sicer bolj slabo kaze (temperature malo cez dvajset, s krajevnimi plohami), tako da ne vem, ce si bomo tekmo lahko spet ogledali na prostem. prvo tekmo, prejsno nedeljo, smo namrec gledali z desne strani gospodarskega razstavisca. bilo nas je kar nekaj (100?), vzdusje je bilo prvi polcas dokaj turobno (tekma je bila dolgocasna, priznajte!), hvala bogu za “lej lej lej, kak se ta zoga odbija!” trenutek alzirskega golmana. prizorisce se je za preostalih par minut, v skladu z zvoki s tribun stadiona (vuvuzele ftw!), spremenilo v cebelnjak, vsi smo bili na trnih in ko je bilo konec tudi sodniskega podaljska smo… sli domov.
AMPAK! domov smo sli dobre volje in napumpani z mislijo, da bomo zmagali tudi naslednjo tekmo. (hope springs eternal.)

Standard