pa dajmo resit svet

>pocistite si namizje z ograjo AKA grupic vasih ikonc

>odkar sem prvic pogooglala (oz. v tistih casih smo se uporabljali altavisto, ask.com in yahoo!) “osx dock alternative for windows” sem totalno navdusena nad stardock objectdock.
obozujem minimalizem na namizju, tako da posledicno sovrazim ikone. edini ikoni, ki prezivita genocid z delete gumbom, sta kos za smeti (preimenovam v smeće) in bliznjica do mape “swega i swasta”. v to zadnjo dam cisto vse, kar se nisem pokategorizirala. vem, da bi lahko do programov prisla tudi preko start menija, ampak za tega vsi vemo, da je pomanjkljiv. nekateri programi sploh ne naredijo vnosa v meniju, drugi so pod imenom tvrtke, ki je naredlo program, tako da se iskanje zavlece, itd.

iz glav inzenirjev iste tvrtke pa je ze pred casom prisla aplikacija fences.
sicer sem jo za poskusno voznjo dol potegnila za parkrat, ampak nikoli instalirala. sedaj vidim, da je to bila manjsa napaka. fences je namrec ena boljsih aplikacij za upravljanje z ikonami na namizju.
ikone si lahko po njihovi koncnici ali namembnosti (recimo, razlicni projekti) spravimo v razlicne skupine, iz njih naredimo “ograje” (ce se ze gremo prevajanje), in te po zelji skrijemo ali prilepimo na namizje (ostane vidna, tudi ce skrijemo vse ostale ikone na namizju). v Pro verziji programa (ima slucajno kdo link?!) lahko nastimamo tako, da se ikone same “postavijo” v doloceno skupino, npr: ob shranjevanju na namizje bo sla .jpg datoteka avtomatsko v “slike”, .pdf v “pdfi”, .avi v “media”, in tako naprej.
prav tako lahko vse ikone na namizju skrijemo s preprostim dvojnim klikom in esc tipko. vem, to isto funkcijo imajo tudi windows, ampak spet imamo opravka z nepotrebnim desnim klikanjem.

tole grupiranje ikon, katere hocemo imeti na dosegu miske in enega klika, pride se najbolj prav pri igranju igrc. kako to? veliko iger namrec pomanjsa ali poveca resolucijo namizja. vsi vemo, da se v teh primerih, ikone prestavijo kar tam nekam v tri krasne, in ce imamo sreco bodo se cisto napacne velikosti. fences si velikost ikon in lokacijo le-teh zapomni in jih ob ponovni nastavitvi resolucije namizja postavi tocno tja.

kljub temu, da obstaja maljarda podobnih aplikacij (recimo 3D varianto Bumptop, kjer si namizje predstavljamo kot sobo, po stenah katere potem “lepimo” ikone, jih premetavamo, zlozimo eno na drugo, itd), ampak mislim, da bi se lahko to aplikacijo prav zaradi svoje “lahkosti” mirne volje dodalo na seznam ninite.com.

Standard