lisboa11

dan 2: nedelja. nedeljkasto. 'nuff said.

nedelja se je zacela zelo “nedeljkasto”; spanje do poldneva, pocasn zajtrk, ob se bolj pocasnem odlocanju, kaj se bo delalo. “gremo od kafica do kafica, na kavice, pogledat tisto portugalsko varianto oktoberfesta, nekaj pojest, do zvecer pa morama bit na drugi strani mesta, ker smo zmenjeni za ribjo juho.”
in sma sle.


najprej na kofe do parkeca s prostozivecim in totalno nadleznim petelinom, cez cesto na vrt od die deutsche botschaft in lissabon, kjer se je na razmeroma majhni povrsini kar trlo nemcev in natakarc v leder opravah (madonna with big boobies!), kriglov je bilo na vseh mizah puno (liter piva je stal 6.50€), in curry wurst je res izgledala odlicno.
proste mize na zalost ni bilo (sploh pa, kdo pije pivo takoj po jutranji kavi?), tako da sma raje sle preizkusit “bralne stole” v sosednji park. (fotke, razen tega twita, na zalost nimam, ker sem raje uzivala v cudoviti iznajdbi.)
ko je sonce pripekalo res ze skozi vse drevesne krosnje in ni bilo vec nikjer se za skrit, smo sli po malih ulicicah do centra lizbone, in po prejsn-dan oblegani aveniji do reke tejo.reka tejo, preko katere je postavljen najdaljsi most evrope (ponte vasco de gama), ima (vsaj zame) to zanimivo lastnost, da sicer je reka, ampak ima zaradi vsega morskega prometa in istocasno sploh ne blizine morja, fenomenalni vonj po morju. galebi, recni ali morski, ne pomagajo pri razblinitvi te fantazije. (pri lasti tistih parih stebrov so tekmovali s popolnoma mestnimi golobi.)

zvecer smo sicer res imeli splaniran it na ribjo juho (ki je res nomnomnom dobra!), ampak smo si nekje med najboljso cokoladno torto na svetu in trejim kozercem piva premislal, pozabil, da ob nedeljah veliko stvari ni odprtih (pa kje je ta kriza o kateri portugalci kar naprej govorijo??), in na koncu vecera pristali v enem majhnem kaficu, kjer je bil “prego” (zrezek v kajzerici, s senfom) za prste obliznat dober.

noc se je koncala tako pocasi kot se je zacela; zram balkonceka, s pifcem v roki.
lepo je blo.

Standard