30 v 30

ni jih veliko, so pa fajn.

5 v 30
obstaja pregovor, da smo vsi samo povprečje petih ljudi, s katerimi preživimo največ časa. od vsakega poberemo nekaj, pa če je to dobro ali slabo. seveda bi bilo zelo lepo, če bi pobrali samo dobre stvari, ampak na to se ne da vplivat. sploh če ne vemo, da je to, kar smo pobrali in sedaj prakticiramo, “slabo”. “ta oseba mi je kul, ta oseba to dela, to potem ne more bit slabo.”
tko, iz glave, ne vem, če sploh lahko naštejem pet ljudi. vsaj ne pet ljudi izven službenega časa. vprašanje: če s temi ljudmi, pa čeprav so ti zelo fajn in so dopoldnevi včasih res polni zajebancij, ne preživljaš časa izven službe, a se jih šteje med prijatelje? ne, a ne? ja.
te dni/tedne/mesece mi največ časa vzame žena. se ne pritožujem. ta čas ji rada dam, ponudim, tudi porinem v naročje, če potrebno.
je pa res, da če bi zdaj pogledala v telefon, moj kontakt s svetom, potem bi se tam v zadnje pol leta ponovila največ tri klicana imena. izgleda od njih dobim vse, kar rabim/hočem/si želim od ljudi, s katerimi preživljam prosti čas.
nekateri ljudje me napumpajo z energijo, me povlečejo v svoj svet, njihove ideje in doživetja se odbijajo od mojih možganskih sten in komaj čakam, da se spet vidimo, ko bomo to vse ponovili. eni me učijo o radostih poročenega življenja, skrbi za vse obveznosti, ki pridejo z družino in balansiranja službe s prostim časom. drugi me poslušajo, ko mi gre vse narobe, dajo dobronamerni nasvet, ki ga potem mogoče celo upoštevam. (za nasvet itak prosim samo takrat, ko sem se že odločila in potrebujem samo še potrditev odločitve. če je ne dobim, sem seveda prepričana, da sogovornik nima pojma. itak.) eni me begajo s svojimi izjavami, ker jih preprosto ne razumem, ker so intelektualno na čisto drugem nivoju in se prevečkrat zgodi, da samo kimam in se malo smehljam, ker wtf si pa zdajle povedala?! in ja, šur, makijatić spet kmalu!
spet tretji me utrudijo, že zjutraj ziritirajo in za določene me prav veseli, da jih vidim samo med tednom do maksimalno 17h.
najdet ljudi, s katerimi se počutimo dobro in si želimo preživljat čas, je ena bolj produktivnih stvari, ki jih lahko oseba naredi za izboljšanje kvalitete življenja.
mislim, da sem si, vsaj za ta del življenja, našla moj folk.

Standard